Povezani v barvah Dan za spremembe

IMG_1886
11 apr2018
149

LJUBLJANA – V soboto, 7.4. 2018, smo se Mladi zmaji pridružili Dnevu za spremembe, prostovoljski akciji, v organizaciji Slovenske filantropije, z delovno akcijo pod geslom Povezani v barvah.

Kraj prizorišča je bilo malo nogometno igrišče, v bežigrajski soseski BS3, med lokalnim prebivalstvom znano kot Zelenc. Ta leseni zid je bil v preteklosti tarča grafitov z žaljivo in nestrpno vsebino, zato smo se Mladi zmaji, skupaj z otroki, mladino in prostovoljci odločili nadeti mu novo podobo. Pod mentorskim vodstvom Petra Gabra smo zgoraj omenjeni zid prepleskali, pri čemer so nam pomagali tudi prostovoljci iz tujine.

IMG_1881

Vir: Javni zavod Mladi zmaji

Prav ti, prostovoljci iz tujine, pa so pripravili tudi pravo, pravcato pojedino s klasičnimi jedmi držav iz katerih prihajajo. V toplem in sončnem vremenu smo (bilo nas je vsaj 50), lahko uživali v kulinaričnih mojstrovinah, in sicer so bili na voljo cimetovi zvitki iz Finske, mlečni riž iz Venezuele, rižota po iransko, mesni ter brezmesni žepki, ocvrti medenjaki iz Kenije, veganska solata iz Nemčije ter…Ter domače palačinke, ki jih je ves čas dogodka, od 15-ih do 18-ih, pekel Tim.

Za konec lahko rečemo le to, da vam je tistim, ki vas na dogodku ni bilo, lahko iskreno žal, saj smo dobro jedli, se dobro zabavali in tudi veliko dobrega naredili. In vse to v lepem pomladanskem popoldnevu!

Avtor: Miha Praprotnik

Vir in foto: Javni zavod Mladi zmaji

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji