Obisk organizacije Safe.si na Društvu CPM

Safe.si
24 apr2018
159

LJUBLJANA – 23. 4. 2018 nas je na Društvu Center za pomoč mladim obiskal Marko Puncher iz organizacije Safe.si, ki je za prostovoljce in zaposlene pripravil predavanje o spletnem nasilju in različnih primerih, s katerimi se srečujejo pri delu v njihovi organizaciji.

Naučili smo se veliko novih, zanimivih in koristnih informacij o tem kakšni so dandanes problemi mladih na spletu ter kako postopati, kadar se nad mladimi izvaja spletno nasilje.

Marko nas je seznanil, da se mladi danes komunikacije in odnosov učimo preko spleta. Naučil nas je tudi, da pretirana uporaba interneta, ki jo poznamo mnogi, še ni zasvojenost. Problemi, ki jih pri svojem delu opažajo, so različne oblike žaljivega govora na spletu; izsiljevanje mladih po tem, ko so z lažnimi profili od njih dobili gole fotografije ali posnetke; različne oblike psihičnega nasilja, spodbujanja k vedenju, ki ga mladi kasneje obžalujejo in lahko vodi tudi v samomore.

Naučili smo se, da je spletno nasilje potrebno blokirati in prijaviti. Da je pomembno, da se o tem pogovarjamo in informiramo, saj je zelo pogosto – tako med otroki kot mladimi in odraslimi ter v primerih, ko gre za nasilje obvestimo policijo, da nam pomaga ustaviti tistega, ki nasilje povzroča.

V kolikor ste psihično na tleh pa lahko obiščete tudi brezplačno in anonimno svetovalnico Društva Center za pomoč mladim, ki je namenjena mladim med 15. in 29. letom starosti in je odprta vse delovne dni v letu.

-Vir in foto: Društvo CPM

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji