Newnet srečanje v Ljubljani

30707438_10216232277187951_5455961831589806080_n
24 apr2018
301

LJUBLJANANEWNet je evropska mreža nevladnih organizacij, ki delujejo na področju zmanjševanja škode in na promociji zdravja v nočnem življenju. Cvetober strokovnjakov nočnega življenja iz 18 različnih organizacij iz kar 12 evropskih držav je letos gostilo društvo DrogArt. Gostom smo razkazali tudi naše prostore in materiale, ki jih uporabljamo pri delu. Srečanje se je skoraj v celoti odvilo na Metelkovi, kjer so nam klubi odstopili svoje prostore. Za to se jim še enkrat zahvaljujemo.

Koncept srečanja je baziral na prevetritvi obstoječih praks, bilo je govora o širitvi mreže, o organizaciji »Nights« konference, ki se bo letos odvila meseca novembra v Bruslju in katere namen ostaja celostna obravnava nočnega življenja in še bi lahko naštevali. Nekaj ključnih delavnic/predavanj je na kratko opisanih tudi spodaj.

30739870_10216232275987921_510927424041517056_oPROJEKT PINS
Na sestanku za projekt PINS, ki se je odvijal v preteklosti in pri katerem je sodelovalo okoli 10 organizacij z namenom mednarodnega povezovanja terenskih delavcev smo diskutirali, kako smiselno nadaljevati projekt. Povezovanje in deljenje izkušenj iz terena, predaja znanja, druženje in spoznavanje, …, je za delo na področju zmanjševanja škode bistveno. Tako se namreč gradi in povezuje mednarodna mreža terenskih delavcev. Eden izmed glavnih ciljev projekta PINS so bile »izmenjave« na večjih festivalih (BOOM festival, Fusion festival, ADE) in ambicija je, da se sorodne organizacije še naprej povezujemo in sodelujemo na mednarodnih festivalih.

PSYCARE EXPERIENCE, Sharing good experience
Izvedli smo delavnico za terenske delavce in predstavili nekaj najbolj zanimivih tem, s katerimi se srečujemo znotraj našega dela. Zanimivo je bilo prisluhniti, kako terenski delavci iz različnih organizacij in držav rešujejo “mejne” situacije. Glavni temi sta bili »crysis management«, krizne situacije na terenu (težki primeri intervencij, primeri smrti, nesramnost organizatorjev, klicanje reševalcev ipd.) ter “dealing with agression«, soočanje z agresivnimi uporabniki ali agresivni organizatorji.

MEDNARODNA INFORMACIJSKA TOČKA
Delovno srečanje smo zaključili z izvedbo Mednarodne informacijske točke, ki smo jo postavili ob 23. uri na Metelkovi. Posebnost je bila ta, da smo jo opremili z našimi letaki in letaki nam sorodnih organizacij, priključili pa so se nam tudi terenski delavci iz različnih držav ter s tem dobili možnost, da okusijo klubsko sceno v Ljubljani.

NightArt
Srečanje je potekalo v sproščenem in kreativnem vzdušju. Ena izmed novosti je tudi, da je v Ljubljani potekalo srečanje Party+ mreže, ki so jo leta 2013 ustanovili štirje partnerji iz Francije, Belgije, Španije in Švice.
Cilj mednarodne mreže Party+ je izboljšanje nastavitev nočnega življenja z vpeljavo standardov kakovosti in spodbujanje skrbi za zdravje v nočnem življenju med evropskimi državami, regijami in mesti. Tudi v Ljubljani bo v prihodnjih mesecih zaživela etiketa NightArt.

Naslednje NewNet srečanje bo marca 2019 v Portu.

Vir in foto: Združenje DrogArt

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mednarodno Novice Projekti

Sorodni članki

Avtorji