(Ne)ljubezen v odnosu Tematski večer

NETDSC_5943
18 apr2018
264

MARIBOR – V sredo, 11. 4. 2018, smo se ponovno zbrali na tematskem večeru “Ne-moč odnosa“, ki poteka pod okriljem Društva SMC Maribor in Družinskega centra Objem.

Rdeča nit večerov je svet odnosov, v katere smo vtkani vsi na različne načine. Medosebni odnosi so lahko tako vir največje sreče, lahko pa so tudi vir skrajnega obupa in bolečine. Ljudje si že po naravi želimo biti ljubljeni in povezani. Želimo si odnosov, v katerih se bomo lahko uresničevali in dozorevali, kjer bomo dobili partnerja s katerim bomo lahko soustvarjali življenje. Vsi si želimo partnerja, ki bo sočuten, razumevajoč in ob katerem bomo doživeli uresničitev globokih hrepenenj ter se mu bomo lahko predali, bili pred njim ranljivi in kljub vsemu sprejeti. Marsikdo pa se lahko vedno znova boji nesprejetosti in zavrženosti, potem ko je tvegal najbolj iskreno predanost. Po drugi strani pa se lahko posameznik boji predanosti same, saj se ob tem pojavi občutje, da izgublja samega sebe in svojo avtonomijo.
Na tokratnem večeru smo gostili mag. Natašo Ropret, ki nam je pomagala krtitično vstopiti v svet odnosov, ki je večkrat tako kompleksen in neznan. Spregovorila nam je o (ne)ljubezni v odnosu in oblikah le-te, ki nastopijo zaradi strahu pred povezanostjo ali strahu pred ločitvijo. Kot zakonska in družinska terapevtka deluje na področju zdravljenja zasvojenosti s seksualnostjo in soodvisniških odnosov, predelave različnih oblik zlorab (telesna, spolna in čustvena) in drugih travmatičnih doživetij. Še posebej se posveča ženskam in njihovim težavam na področju spolnosti in partnerskih odnosov.

Prav tako Vas vljudno vabimo na prihodnji tematski večer (ne)moč odnosa, ki bo v sredo, 16. maja ob 19. uri z naslovom: Iz vražjega v dialog povezanosti. Predavala bo psihologinja in psihoterapevtka Lidija Kociper.

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji