Naj Prostovoljci, prostovoljke Občine Šentjur za leto 2017

DSC_5186
09 apr2018
224

ŠENTJUR – Že 12. sta Občina Šentjur in Mladinski center Šentjur izvedla prireditev Naj Prostovoljec, prostovoljka občine Šentjur, kar dokazuje da je med občani 22. največje občine v Sloveniji prostovoljstvo močno razširjeno. “Ko delimo dobro, se to množi. S tem bogatimo našo družbo in ustvarjamo lepši svet,” je poudarila osrednja govornica Gabriela Križnik, lanskoletna naj prostovoljka. V svojem govoru je spodbudila tudi mlade, da se kot prostovoljci aktivno vključijo v lokalne skupnosti, kar jim lahko pomaga pri odkrivanju samih sebe, pri mreženju in morda tudi pri izbiri poklicne poti.

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci in predsednica občinske komisije Albina Karmuzel sta podelila pohvale in priznanja prostovoljcem v 4. kategorijah.

V kategoriji do 18 let so letos podelili samo pohvali, ki sta ju prejela Luka Košak Pevec in Nac Mastnak. Nominiral ju je Matija Iskra za njuno delo z mladimi v okviru Planinskega društva Slivnica pri Celju.

Pohvali v kategoriji od 19 do 30 let sta prejela Nejc Zalokar, na predlog Eve Marzek, za njegovo delo z mladimi pri šentjurskih skavtih in Žan Vodeb, ki ga je nominiralo društvo Skrinja, za njegov prispevek pri delovanju mladinske folklorne skupine Lintvar. Občinsko priznanje je prejel Tilen Cmok, predlagalo ga je Planinsko društvo Slivnica pri Celju, za njegov prispevek pri delu z mladimi pri planinskem društvu.

V kategoriji od 31 let, ki delajo z otroki in mladino, sta pohvali prejeli Simona Koželj Brilej, na predlog Občinske zveze prijateljev mladine Šentjur, za njeno uspešno vodenje društva Prijateljev mladine Šentjur in Manca Čujež, ki jo je nominiralo Planinsko društvo Slivnica pri Celju, za njeno pomoč pri izvajanju aktivnosti, ki jih društvo izvaja za mlade. Priznanje je prejel Matjaž Golež, na predlog Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva, za njegovo delo z mladimi v okviru društva.

Pohvale v kategoriji od 31 let je prejela skupina prostovoljcev projekta Starejši za starejše Društva upokojencev Gorica pri Slivnici, na predlog istega društva. Člani te skupine obiskujejo starejše po domovih in jim pomagajo, se z njimi pogovarjajo in skrbijo za njihovo dobro počutje. Za svoje prostovoljno delo sta pohvali prejela tudi Anton in Milena Arlič, ki ju je nominiralo Medobčinsko društvo delovnih invalidov Šentjur. Priznanji pa sta prejela Dušan Kundih, na predlog Turistično olepševalnega društva Ponikva, za njegov prispevek pri urejanju kraja in izvedbi številnih projektov društva ter Nada Pungaršek, ki jo je nominiralo OZRK Šentjur in KO RK Gorica pri Slivnici, za njeno pomoč starejšim in pomoči potrebnim na območju krajevne skupnosti Gorica pri Slivnici.

Vir in fotografije: Mladinski center Šentjur

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji