Mc Krško na I.Klub MaMa v Slovenj Gradcu

mama2
03 apr2018
393

KRŠKO – V četrtek 22.3.2018 smo se sodelavci iz Mladinskega centra Krško odpravili na organiziran dvodnevni I.Klub MaMa z Zborom MaMa v Slovenj Gradec. Zbralo se nas je več kot 60 predstavnikov iz 28 članic Mreže MaMa.

Po prihodu v Slovenj Gradec nas je pričakal v uvodni nagovor Laure Krančan, ki deluje v Mreži MaMa in začetni pozdrav gostitelja MKC Slovenj Gradec Uroša Pajenka. Sledila je interaktivna igra, kjer smo pobližje spoznali mladinske delavce na Mreži MaMa. Po uvodnem delu smo se razdelili na tri skupine in nadaljevali s tremi delavnicami v sklopu projektov Erasmus+.Teme delavnic so bile glede ustreznih načinov soočenja in vključevanja depriviligiranih mladih v družbo, tema prve delavnice je bila področje LGBTIQ+ mladine,tema druge delavnice ruralna mladina in tema tretje gluha in naglušna mladina.

Po končanih teh delavnicah smo nam pripravili interaktivno delavnico na temo kakovost dela v mladinskih centrih in razvoj mladinskih centrov v prihodnosti. Razdelili smo se 6 skupin,kjer smo razpravljali o treh pomembnih tematikah dela v mladinskem centru in sicer Kvaliteta mladinskega dela v mladinskih centrih;Prepoznavnost mladinskih centrov in povezovanje in mreženje mladinskih centrov. Na koncu smo naše ugotovitve in zaključke predstavili ter nato imeli še pogovor s direktorjem Urada RS za mladino Rokom Primožičem, kjer smo razpravljal o položaju in prepoznavnosti mladinskih centrov v mladinskem sektorju Slovenije. V večernem programu so nam najprej iz Zavoda Bob predstavili program PRiKAZ (Program za razvoj kompetenc za avtonomne zaposlitve), kateri so vabili bodoče mentorje za izvajanje neformalnega izobraževanja. Kasneje pa sta mladinska delavca Mladinskega centra Trbovlje predstavila igro Kovček, ki nam pobližje predstavi s kakšnimi težavami se soočajo begunci , ko morajo pustiti svoj dom v trenutku.

Naslednji dan se je naprej zjutraj začel z Zborom Kluba MaMa, na katerem je direktorica Mreže MaMa prestavila zaključno poročilo 2017 in cilje v letu 2018. Po zaključenem Zboru Kluba MaMa smo imeli predstavitev sporazuma z Zavodom za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fenogramov Slovenije (IPF), kateri so nam vse predstavili in na koncu smo imeli debato, kako bi še izboljšali naše sodelovanje. Za zaključek polletnega Kluba MaMa, pa nam je predsednik upravnega odbora MOVIT Janez Škulj predaval o kakovosti mednarodnega mladinskega dela, evropskem državljanstvu in novi evropski strategiji na področju mladine v luči programa Erasmus+ po letu 2020. Poudaril je predvsem , kje v naši področju je mladinsko delo in izpostavil več sprememb evropske strategije programa Erasmusa+.

Po končanem predavanju smo se polni novega znanja in različnih novih aktivnosti in zamisli vrnili v MC Krško, kjer bomo naučene stvari uporabili pri našem delu z mladimi.

Vir in Foto: Mc Krško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji