Heroji furajo v pižamah že startali v 2018

10 Apr2018
434

SLOVENIJA – Projekt Heroji furajo v pižamah smo začeli izvajati v letu 2017 z namenom, da ozaveščamo o problematiki prometne varnosti med mladimi, in da zmanjšamo število voženj mladih pod vplivom alkohola. Lansko leto smo herojsko “prefurali” Savinjsko, Goriško in Posavsko regijo, letos bomo aktivnosti izvajali v Koroški, Pomurski, Gorenjski in Primorsko-notranjski regiji.

Projekt Heroji furajo v pižamah je že zaživel v Pomurski in Koroški regiji.  V mesecu marcu smo skupaj z Mladinskim centrom Gornja Radgona in Koroškim mladinskim kulturnim centrom KompleKS izvedli prve aktivnosti – fokusne skupine z mladimi v sklopu projekta Heroji furajo v pižamah. Na fokusnih skupinah so mladi predstavili svoje videnje problematike prometne varnosti mladih v njihovi regiji in dajali predloge za izboljšavo.

Mladinski centri so poročali, da so mladi zainteresirano sodelovali, kar potrjuje, da so se poistovetili s tematiko projekta. Fokusne skupine z mladimi so uvod v naslednje aktivnosti projekta Heroji furajo v pižamah v posamezni regiji, ki sledijo v prihajajočih mesecih. Prvi v vrsti bodo regionalni posveti, katerih vsebino bodo soustvarjali mladi s predstavniki lokalnih skupnosti in strokovnjaki s področij prometne varnosti in varovanja zdravja.

V juniju in juliju sledijo vožnje, kjer bodo člani Zavoda VOZIM, poškodovanci prometnih nesreč, s prilagojenimi vozili, mladim omogočili varen prevoz na in z zabav.

Vir in foto: Heroji furajo v pižamah

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno

Sorodni članki

Avtorji