Filmski TransFormator

filmski transformator
23 apr2018
179

MARIBOR – V sončnem aprilu vas vabimo na brezplačno projekcijo dokumentarnega filma Crveni vez.

Crveni vez (Rdeča vezenina) govori o presečišču spola, seksualnosti, vojne in varnosti v Srbiji, na Hrvaški, v Sloveniji ter v Bosni in Hercegovini med razpadom Jugoslavije in po njem. Dokumentarni film z iskrivimi in ganljivimi pripovedmi predstavlja dragoceno zbirko osebnih pričevanj in političnih analiz dvanajstih feministk ter protivojnih in LGBT+ pionirskih aktivistov v omenjenih državah. Ekipa Queer Archive je posnela intervjuje v Ljubljani, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu in Washingtonu.

Crveni vez (Rdeča vezenina), Bosna in Hercegovina, barvni, 2017, 70 minut, dokumentarni, jezik: srbohrvaščina, podnapisi: angleški.

Na Filmskem TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Tako bo tudi tokrat po filmu možnost za debato, postavljanje vprašanj, prav tako pa bodo na voljo tudi gradiva z LGBT+ vsebino ter kondomi.

 Filmski TransFormator je projekt programa Maribor skozi rožnata očala, v okviru katerega mesečno pripravljamo projekcije filmov, v katerih osrednjo temo predstavljajo teme povezane z LGBT+ vsebinami.

*Kratica LGBT+ pomeni lezbijke (L), geje (G), biseksualne (B) in transspolne (T) osebe ter osebe vseh ostalih identitet, ki niso zajete v kratici LGBT.

Vir in foto: Mladinski kulturni center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji