Festival socialnega podjetništva

logo
23 apr2018
225

Modri salon Dvorca Rakičan 24.04.2018 ob 10:00

MURSKA SOBOTA – V RIS Dvorcu Rakičan se bo odvijal Festival socialnega podjetništva, ki je zaključni dogodek projekta Moja ideja, moja prihodnost: spodbujanje socialnega podjetništva

na podeželju

žčDogodek se bo odvijal v Modrem salonu Dvorca Rakičan, v torek, 24. aprila 2018, s pričetkom ob 10. uri.

Festival združuje mednarodno konferenco, okroglo mizo in socialnopodjetniško tržnico.

V okviru projekta sta nastala priročnik “Moja ideja, moja prihodnost: prvi koraki v socialno podjetništvo”  in mobilna aplikacija “My idea, my future“, ki ju bodo na festivalu tudi prvič predstavili.

Osrednji del dogodka je okrogla miza Priložnosti, izzivi in pasti socialnega podjetništva na podeželju, s pričetkom ob 11.30 uri. Udeleženci okrogle mize so Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, dr. Karmen Pažek s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede; Lea Cipot, ustanoviteljica socialnega podjetja Zavod korak naprej in Goran Miloševič, direktor Eko-socialne kmetije Korenika.

Na festivalu se bodo predstavila tudi socialna podjetja iz Slovenije, Italije in Francije. Študenti fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede pa bodo predstavili socialnopodjetniške izzive in priložnosti na področju kmetijstva.

Projekt si prizadeva  za izboljšanje položaja mladih na podeželju, t.j. njihovega socialnega, ekonomskega, gospodarskega in družbenega položaja. Spodbujanje mladih pri razvoju podjetniških idej in prvih korakih v socialno podjetništvo je lahko učinkovit pristop za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi ter ustvarjanju nove zaposlitvene perspektive ne le na regionalni, temveč tudi na nacionalni in evropski ravni.

Želimo nagovoriti mlade, jim približati podjetniško razmišljanje, jih motivirati k samoiniciativnosti in samostojnosti in jim predati čim več koristnih informacij v zvezi s prvimi koraki v socialno podjetništvo in izkoriščanjem potencialov podeželja”, prav vodja projekta, Nuša Vučkič.

Projektno partnerstvo sestavljajo organizacije iz Slovenije, Italije in Francije.

Podroben program festivala se nahaja TUKAJ.

Link do programa

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina sporočila odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih sporočilo vsebuje.

Vir in foto:

Dogodek

Dne: 24.04.2018 10:00 ob 10:00
Kraj: Modri salon Dvorca Rakičan

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji