Ekološki april v MPM in Sezamu

DSCN6197
12 apr2018
325

LJUBLJANA – Ne le zaradi mnogih aprilskih zaobljub, da bomo res počistili vse predale in nakopičene papirje iz preteklega leta, ne le zato ker se je po dolgotrajni zimi narava zares na hitro prebudila, da je pomlad tu v polni meri, smo se temeljito lotili naše okolice in prostorov v Mostah, Štepanjcu, Tivoliju, Šiški in Mostecu. Želimo doseči določene premike s pomladanskimi čiščenji, ekološkimi akcijami, okoljskimi razmisleki doseči v skupnosti, v kateri smo,delujemo, bivamo in dvigniti zavest o varovanju okolja in o skupnih akcijah za lepšo Ljubljano.

Že lani smo organizirali predavanje dr. Tomi Trilarja o tigrastih komarjih /letos se jim pridružuje še nova invazivna siva vrsta komarjev/, letos pa o klopih. Smo 3 najbolj ogrožena država v EU, kar se tiče klopnega meningitisa. Ops. Teden, ki je za nami, smo najbolj zaznamovali s čistilnimi in popravilnimi akcijami na Tržnici Moste, kjer smo uredili mali park in klopi, jih prebarvali. Čakajo nas še korita in sajenje rastlin.

Dan za spremembe 7.4. je bil itak uspešen, uspelo nam je povezati več kot 10 društev in organizacij, obiskovalcev je bilo okoli 100 in prav toliko sodelujočih.

Poleg teh akcij pa smo pripravili še poučno akcijo Ekec pekec pasji drekec za najmlajše in njihove starše, ki so pred dilemo: kupiti psa ali ne. Pri tem pa seveda premisliti tudi o obveznosti,ki jih vsakdo ima, če si želi psa. Dejstvo je, da je mnogo mladih družin pred dilemo, ali ustreči svojemu nasledniku vse, kar si želi in kaj vse te želje potegnejo s seboj. Skupaj s predstavniki Kinološke zveze in revije Kinolog smo naredili zabaven program, “obiranje” propilenskih kakcev in tekmovanje.

Projekte so podprl MOL, Urad za mladino, URSM, Turizem Ljubljana, prostovoljstvo.org, Slovenska Filantropija, Španski borci, ČS Moste.

Vir in foto: Združenje mladih, staršev in otrok Sezam

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji