Duševno zdravje mladih

gradivo zzm
04 apr2018
402

POSTOJNA – Marca 2018 smo prvič izvedli usposabljanje za skavtske voditelje na temo duševnega zdravja.V Postojni se je tako začela povsem nova zgodba v mladinskem sektorju, saj prej tovrstnih usposabljanj za prostovoljce in mladinske delavce nismo izvajali niti zasledili drugje v takem formatu, prilagojenem za mladino.

 Skavti so skupaj s strokovnjaki iz Inštituta Andrej Marušič ter Petrom Topićem pripravili varno okolje ter hkrati intenziven učni prostor za odpiranje težkih vprašanj, kot na primer:

- Kako krepiti samopodobo mladih?

- Kako se spoprijemati s stiskami anksioznosti in depresije pri mladih v skupinah?

- Kako naslavljati čustva, kako krepiti čustveno inteligenco?

- Kako mlade opremiti s strategijami za premagovanje stresa in spoprijemanja s konflikti?

- Kako preventivno delovati na področju zasvojenosti z digitalnimi mediji?

- Kako opazovati medosebne odnose med mladimi v naših skupinah?

Usposabljanje je bilo prvo izmed treh načrtovanih v sklopu pilotnega projekta za duševno zdravje Mreže ZZM (Mreža Za zdravje mladih). Mladinski delavci, prostovoljci, skavtski voditelji so na samem usposabljanju že začeli tudi s snovanjem t. i. »programov soočanja«, ki jih bodo izvajali v svojih lokalnih okoljih od pomladi do jeseni ter preko njih krepili duševno zdravje mladih.

»Mreža ZZM« je platforma, ki združuje glavne akterje v mladinskem sektorju in jih opremlja z informacijami, gradivi, usmeritvami in usposabljanji/izobraževanji na področju zdravja in zdravega življenjskega sloga otrok in mladostnikov.    

NUJNO DODATI LOGOTIP VRSTICO skavti-iam-zzm-mz

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji