Člani Zavoda VOZIM med prejemniki nagrad za Naj prostovoljce Na celjskem Festivalu prostovoljstva

IMG_2072
25 apr2018
373

CELJE – V petek, 20. aprila je v Mladinskem centru Celje potekala prireditev Festival prostovoljstva pod okriljem Informacijske točke Europe Direct Savinjska v sodelovanju z Mestno občino Celje. Veseli in ponosni smo, da je Naj prostovoljec leta 2017 v svoji starostni kategoriji postal član Zavoda VOZIM, Matej Lednik, paraplegik in ambasador prometne varnosti, ki na preventivnih delavnicah »Še vedno vozim – vendar ne hodim«  mlade širom Slovenije ozavešča o pomenu varnosti v cestnem prometu ter na ta način prispeva k dojemanju varne vožnje kot pozitivne vrednote. Poleg Mateja Lednika sta priznanji za prostovoljsko udejstvovanje prejeli tudi Špela Pungartnik, študentka Fakultete za socialno delo in Milica Ivenčnik, ki prav tako pomagata pri izvajanju preventivnih programov Zavoda VOZIM.

Prostovoljstvo ima velik pomen tako za posameznika kot za širšo skupnost. Prostovoljci ob svojem delu osebnostno rastejo, pridobivajo dragocene izkušnje ter višajo kakovost življenja v lokalni skupnosti in družbi nasploh. Prostovoljstvo brani interese posameznikov in skupin, ki so marginalizirani, je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej, prispeva pa tudi k razvijanju vrednot solidarnost in k socialnemu napredku družbe.

Želimo seveda, da so primeri našega prostovoljstva vzor in spodbuda tudi drugim mladim, da s svojim nesebičnim delom na kakršenkoli način pomagajo sočloveku ter na ta način prispevajo za dobrobit širše skupnosti. S tem pridobijo na življenjskih izkušnjah in kompetencah, ki jim vsekakor koristijo pri študiju, kot v nadaljevanju na poti k njihovim prvim zaposlitvam.

Vir in foto: Zavod Vozim

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji