April: Mladi, avtorske pravice in varovanje osebnih podatkov

computer-3233754_960_720
03 apr2018
324

 Dragi bralci in bralke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Mesec marec, ki z dvema praznikoma daje večji poudarek ženskam, njihovi enakopravnosti ter dosežkom, smo na uredništvu mlad.si vsebinsko namenili Mladim ženskam v družbi. V sklopu osrednje mesečne teme smo za vas pripravili anketo “Ženske na vodilnih položajih v mladinskih organizacijah, v obširnem intervjuju smo se o lepotnih idealih in vlogah sodobne ženske pogovarjali  z dr. Lucijo Čevnik, ob dnevu žensk pa smo objavili zapis predsednice največje sindikalne zveze Slovenije Lidije Jerkič.

April: Mladi, avtorske pravice in varovanje osebnih podatkov

Mesec april bomo na uredništvu mlad.si posvetili temi varovanja avtorskega dela ter varovanju osebnih podatkov v dobi vseprisotnega medmrežja.

Za mnenje o avtorskih pravicah bomo prosili predstavnike iz mladinskega sektorja, kot tudi združenja, ki se ukvarjajo z avtorskimi pravicami.

25. maja bo začela veljati nova uredba o varstvu osebnih podatkov, zato bomo ob tej priložnosti za intervju prosili Mojco Prelesnik, informacijsko pooblaščenko na področju varovanja osebnih podatkov.

Druge vsebine…

Slovenska filantropija letos organizira že 9. vseslovenski prostovoljsko akcijo Dan za spremembe, z naslovom Povezujemo skupnost. Poleg poročanja o samem dogajanju, bomo za komentar o omenjenem dogodku prosili direktorico Slovenske filantropije Terezo Novak.

Meseca marca je Slovenija dobila novo mladinsko delegatko pri Združenih narodih Uršo Svetelj. Na uredništvu mlad.si bomo novoizvoljeno mladinsko delegatko vprašali kateri so cilji in prednostne naloge, ki si jih je v zadala v letu trajajočem mandatu.

V redni rubriki Uspešni mladi za uspešne mlade bomo k sodelovanju povabili uspešno glasbeno skupino Balkan Boys.

Ob svetovnem dnevu brez avtomobila bomo za prispevek prosili Inštitut za trajnostni razvoj.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi v aprilu poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji