Kampanja #OnZanjo

#OnZanjo
04 apr2018
418

SLOVENIJA - Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES) je z 8. marcem zagnal globalno kampanjo #HeForShe oziroma #OnZanjo tudi v Sloveniji. To gibanje za enakost spolov je posebno zaradi tega, ker prvič v zgodovini človeštva v boj za pravice žensk aktivno vključuje tudi moške in dečke.

Takšna vizija zahteva povsem nov, inovativen in vključujoč pristop, ki bo učinkovito mobiliziral prav vsakega posameznika. HeForShe s tem namenom uporablja splet, mobilno tehnologijo, pa tudi povsem tradicionalne pristope, da poudari moške glasove, ki se po vsem svetu, v vašem mestu, v vaši skupnosti zavzemajo za enakost med spoli.

 Med 8. in 30. marcem poteka prvi del kampanje #HeForShe oziroma #OnZanjo, in sicer v obliki videoposnetkov z znanimi Slovenci, ki se vživljajo v zgodbe o vsakodnevnem seksizmu različnih žensk. Nekaj že objavljenih videoposnetkov si lahko ogledate tudi na naslednjih povezavah:

Kampanja #OnZanjo se osredotoča na zgodbe žensk o vsakodnevnih situacijah s seksistično konotacijo, ki so posledica prisotnim in delujočim spolnim stereotipom v družbi. Gibanje temelji na ideji, da je enakost med spoloma vprašanje, ki zadeva in na različne načine prizadene prav vse ljudi – vsak je lahko družbeno, ekonomsko in politično omejen ali prikrajšan na podlagi spola.

IPES si sicer prizadeva za ozaveščanje mladih o različnih problematikah na področju enakosti spolov. Tematiko skuša mladim predstaviti na njim razumljiv način ter preko področij življenja, ki so jim najbližje: skozi sistem izobraževanja, preko tehnologije, podjetniških idej, družbenih omrežij ipd. Vodi ga mlada ekipa, ki aktivnosti ter projekte načrtuje in izvaja v skladu z načelom “mladi za mlade”, s čimer zapolnjuje praznino v sferi projektov na področju enakosti spolov v Sloveniji namenjenih mladini.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: IPES

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji