Zgodovina šolstva na Jesenicah Kviz

Kviz 2018-mlad.si
16 mar2018
313

JESENICE –  Finalno občinsko tekmovanje v poznavanju zgodovine mesta Jesenic.

Ob občinskem prazniku se vsako leto učenci in učenke, dijaki in dijakinje jeseniških osnovnih in srednjih šol pomerijo v znanju zgodovine mesta Jesenic. Letošnje leto je bila tema kviza: Zgodovina šolstva na Jesenicah. Po izvedenih tekmovanjih na OŠ Toneta Čufarja, OŠ Prežihovega Voranca, OŠ Koroška Bela, OŠ Poldeta Stražišarja, Gimnaziji Jesenice in Srednji šoli Jesenice so se ekipe najboljših učencev in dijakov pomerile na finalnem tekmovanju, 12.3. 2018, v treh starostnih skupinah. Tudi tokrat je bil bolj za zmago pester, mladi tekmovalci pa so kar prekipevali od znanja in se borili za osvojitev vsake točke.

Prva nagrada, ki jo je poklonila Občina Jesenice, je polet z avionom nad mestom Jesenice, ki je zagotovo posebno doživetje. Ostale nagrade so praktične narave in jih prispevajo soorganizatorji kviza.

Kviz vsako leto spodbudi mlade bistre ume k spoznavanju lokalnega okolja, poleg tega pa je močan poudarek na timskem delu med mladimi, saj je lahko ekipa na tekmovanju uspešna le, če deluje povezano in proti skupnemu cilju.

Organizatorji: Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Gledališče Toneta Čufarja Jesenice, Zavod za šport Jesenice – Mladinski center Jesenice.

Album s slikami si lahko ogledate na našem profilu, rezultati kviza so objavljeni na naši spletni strani pod rubriko Arhiv.

Vir: Zavod za šport Jesenice – Mladinski center Jesenice
Foto: Nik Bertoncelj

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji