PUM-O je vse kar si želiš

6876_1521804002_pumjevsekarsieli
28 mar2018
850

SLOVENJ GRADEC – V PUM-O Slovenj Gradec smo v sklopu potujoče šole sindikalizma Sindikat mladi plus med 19. in 26. februarjem izvedli delavnico na temo video produkcije. Namen delavnice je bil udeležence spoznati z vsemi segmenti video produkcije. Glavni cilj je bil izdelati kratek PROMO video, ki prikazuje dnevne aktivnosti udeležencev programa Projektno učenje za mlajše odrasle Slovenj Gradec.

Pri izvajanju delavnice smo se dotaknili vseh segmentov video produkcije in izdelali celosten končni produkt. Udeleženci so se v največji meri na praktičnih primerih naučili priprave scenarija, izvedbe snemanja videa in zvoka ter v zadnji fazi tudi montaže končnega izdelka.

Film se je prvič javno predvajal na večeru Koroških premier, 10.3.2018 v organizaciji Umetniškega kluba 101 records, MAD in Špajz.

 Video z naslovom PUM-O je vse kar si želiš, predstavlja aktivne mlade skozi njihov običajni dan v programu PUM-O Slovenj Gradec. Udeleženci delavnice predstavijo aktivnosti, ki se v programu izvajajo skozi dinamičen in na trenutke komičen način.

 Mnenje udeleženke Elvire Imamović

“Res je, da smo Pumovci skupina ljudi, v kateri se preliva veliko različnih zanimanj, talentov in mišljenj, vendar nas ravno to odlikuje ter nas dela zanimive. Trudili smo se, da bi prikazali delček vsakega posameznika, ki obiskuje naš program, oziroma, da bi nekako izpostavili tisto, kaj vsakemu posamezniku najbolj leži in ga odlikuje. Drug z drugim delujemo ne le kot udeleženci projekta, pač pa kot povezana skupina v kateri se trudimo za čim kvalitetnejše dogajanje ter vzpostavljanje ter vzdrževanje dobrih odnosov.”

PRIPRAVA SCENARIJA IN GLAVNE VLOGE:  Daša Marošek, Darko Križanič, Matic Repnik, Arta Jahiri, Kaja Rezar Lesnik, Dejan Grilc, Elvira Imamovič, Klemen Vajt, Milan Urbanc, Monika Simič, Tanja Račnik, Veronika Detečnik, Nina Pirnat, Katja Krivograd, Aleksander Smode, Damjana Kotnik, Simona Štruc, Roman Herlah.

 GLASBA: Priredba glasbe po originalu Adija Smolarja – Jaz ne grem v šolo

 SNEMANJE ZVOKA: Aleš Gangl, Tine Lenart

 OBDELAVA ZVOKA: Dejan Pantner, Aleš Gangl

 KAMERA: Tine Lenart

 OBLIKOVANJE BESEDILA: Elvira Imamović, Damjana Kotnik

 MASKA: Elvira Imamović

Povabilo

Tudi ti ne veš kaj bi počel v življenju? Te nihče ne razume? Morda še nimaš dokončane osnovne ali srednje šole, nisi v službi in še nisi dopolnil 26. let.

Vključi se v brezplačen program PUM-O, preizkusi kaj novega in se nauči nekaj zanimivega.

Kaj počnemo:

- učna pomoč,

- pomoč pri iskanju zaposlitve,

- pomoč pri dokončanju šolanja,

- ugodnosti pri opravljanju vozniškega izpita,

- druženje z vrstniki,

- športne aktivnosti,

- strokovne ekskurzije,

- priprava toplih malic,

- družabne igre,

- pridobivanje raznih neformalnih znanj,

- razni jezikovni tečaji,

- vaše želje….

Program je popolnoma brezplačen, poleg tega ti plačamo dodatek za aktivnost in povrnemo potne stroške.

PUM-O, kjer se vedno na polno dogaja.

Nahajamo se na Celjski cesti 22, v Slovenj Gradcu, za informacije pokliči na telefon 051 224 052 ali piši na email roman.herlah@mocis.si ali preko facebooka.

Vir in foto: uredništvo mlad.si (vir: Pum-o Slovenj Grade)

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji