Projekt Rast(išče) sreče pričenja z rastjo

Plakat RIS
08 mar2018
222

KRŠKOMladinski center Krško se je kot vodilni partner povezal z Družinskim inštitutom Zaupanje iz Sevnice, Mladinskim društvom Bistrica ob Sotli in KTRC Radeče in pripravil skupni projekt Rast(išče) sreče – RIS, ki je uspešno kandidiral za sredstva CLLD na območju LAS Posavje. Projekt je namenjen razvoju sistematičnega dela z ranljivimi skupinami mladih in z njimi povezanih ciljnih skupin v Posavju. Projekt je po potrditvi s strani MGRT končno začel rasti in se razvijati s 15. 2. 2018.

Plakat RISProjekt bo v naslednjih dveh letih prinesel kar nekaj novosti v naše okolje. Na eni strani bo s svojimi aktivnostmi predstavljal strokovno nadgradnjo mladinskega dela in nove storitve za otroke in predvsem mladino, na drugi strani pa predstavlja krepitev in povezovanje mladinskega sektorja v Posavju.

Mladim se bodo približali z delovanjem preventivnih središč, katerih aktivnosti bodo potekale skozi celotno obdobje trajanja projekta. Preventivna središča bodo vzpostavljena pri vseh partnerjih in bodo zaživela po 15. aprilu 2018. Otroci in mladostniki bodo lahko v njihova središča prišli po šoli, kjer jih bodo pričakali strokovni delavci, ki bodo mladim pomagali pri šolskem delu, se z njimi pogovarjali, družili, izvajali delavnice socialnih veščin…

Druga novost pa je ulično delo, s katerim bodo poskusno pričeli med poletnimi počitnicami 2018. Zaščitni znak uličnega dela bo kombi poimenovan (O)srečevalnik ali Srečko, s katerim se želijo približati mladim v Posavju na mestih, kjer se mladi zadržujejo. Cilji uličnega dela so omejiti in zmanjšati morebitno škodo in negativne vplive, katerim so podvrženi otroci in mladostniki na ulici, njihova socializacija, ozaveščenost, medvrstniško druženje in prevzemanje odgovornosti za lastno življenje.

V času projekta bodo skrbeli za obveščanje javnosti o ciljih in aktivnostih projekta, spremljate jih lahko na FB strani RastIŠČE sreče ter na spletnih straneh partnerjev.
Vse aktivnosti projekta so za vse ciljne skupine brezplačne.

Vsi partnerji vabijo v svojo sredo tudi mlade prostovoljce, za katere pripravljajo dvodnevno usposabljanje za delo na projektu, ki bo potekalo 20. in 21. aprila 2018 v MC Krško. Pridružite se jim in s svojo prisotnostjo prispevajte k rasti projekta v naši skupnosti.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONTAKTNA OSEBA:
Mihaela Kovačič, Vodja projekta RIS, MC Krško: mihaela.kovacic@mc-krsko.si ali 041 637 662

Vir in foto: MC Krško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji