Pomoč pri prekomerni rabi interneta med mladimi

Log out 3
08 mar2018
142

LJUBLJANA – V preteklem tednu sta nas na Društvu CPM obiskala Boris Veler in Franja Gros iz organizacije Logout – pomoč pri prekomerni rabi interneta. S skupino CPM prostovoljk in prostovoljcev smo s predavateljema govorili o vedno večji uporabi interneta med mladimi in o tem, da mladih, ki uporabljajo internet pogosto ne slišimo, niti nas ne zanima kaj doživljajo ob tem, ko pretežen del mladostništva prebijejo na spletnih omrežjih.

Predstavila sta nam Logout programe in vrednost pogovora za mlade o tematiki, ki jo imajo radi in jim pomeni veliko. Pogovarjali smo se kaj je za mlade trenutno »in« – mladi precej časa preživijo na spletnih igrah, kjer se urijo v angleščini, timsko sodelujejo, se učijo strateškega razmišljanja; veliko uporabljajo youtube kanal, tudi zato, da se posnamejo in gledajo filme prav tako pa so še vedno precej časa na snapchatu, instragramu, facebooku itn.

Potrebnno je ozaveščati kaj mladim pomeni uporaba določenih spletnih orodij in jih učiti zmerne rabe, ter povezovanja z vrstniki in drugimi. Mladi, ki imajo pristne odnose, zdrav zgled pri starših ter aktivnosti ob katerih se počutijo dobro in v njih prepoznavajo smisel, so v manjši nevarnosti kot mladi, ki takega podpornega okolja nimajo.

Vsi imamo možnost, da nas zanima kaj mladi na spletu počnejo, jih poslušamo in slišimo, saj se od njih lahko kaj koristnega naučimo, hkrati pa jim omogočimo izkušnjo pristne komunikacije, ki gradi povezovalne odnose.

Vir in foto: Društvo CPM

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji