Otovritev razstave Kultura poniževanja

Daniel Arzola 2
28 mar2018
240

CID Ptuj, Osojnikova cesta 9 30.03.2018 ob 19:00

PTUJ – Z namenom osveščanja mladih o negativnih posledicah vrstniškega nasilja ter opolnomočenja tistih, ki sami niso žrtve, vendar imajo možnost pomagati sošolcu ali sošolki v stiski, vas vabimo k ogledu razstave “Kultura poniževanja”.

Antonij Karadzoske 2V Sloveniji zaznavamo vedno večje stiske in negativne posledice, o katerih pričajo mladi zaradi različnih pritiskov in oblik nasilja, ki jih doživljajo s strani svojih vrstnikov.

Vrstniško nasilje se kaže v obliki negativnih opazk in šal na račun mlade osebe, izključevanja iz vrstniških skupin, ustrahovanja, izsiljevanja za denar ali druge usluge, nedopuščanja osebi, da spregovori, fizičnega nasilja, kot je porivanje ob steno, prisilno zapiranje v sanitarije, pretepanje, zasledovanje … Zelo pogosta oblika pa je tudi zasramovanje preko družbenih omrežij, objavljanje fotografij žrtve in mnogo drugih oblik.

Umetniška dela, ki bodo razstavljena, so delo mladih artivistov Antonija Karadzoskega in Daniela Arzole, ki uporabljata plakate kot orodje za prenos in prikaz lastne izkušnje nasilja in diskriminacije zaradi spolne usmerjenosti širšemu občinstvu. Umetnost je univerzalno sredstvo komunikacije, ki jo doživljamo čustveno, intimno, in je odlično orodje, ki spodbuja družbene spremembe v širši javnosti in daje moč izražanja osebam, ki so izpostavlDaniel Arzola 2jene različnim oblikam diskriminacije in ustrahovanja.

Odprtje razstave bo spremljala osebna izpoved osebe, ki je bila soočena z vrstniškim nasiljem na podlagi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.

Vabljeni. Vstopnine ni.

Jurij Šarman

Vir in foto: CID Ptuj

Dogodek

Dne: 30.03.2018 19:00 ob 19:00
Kraj: CID Ptuj, Osojnikova cesta 9

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji