(Ne)zreli sadeži v Galeriji Hiša mladih

28954067_1639590472757240_8249401031312444178_o
29 mar2018
246

AJDOVŠČINA – V petek se je v ajdovskem mladinskem centru Hiša mladih začel drugi Festival Klementina, ki precej pozornosti namenja kreativi in ustvarjalnosti. Ravno zato so dogajanje pričeli z odprtjem razstave dijakinj 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica. Drugi del razstave pa bo na ogled 6. aprila.

Festival Klementina je ime dobil po znamenitemu domačem lutkarju Milanu Klemenčiču, v svoji zgodbi in programu ponuja precej aktivnosti, ki so namenjene tako najmlajšim kot tudi ostalim generacijam. Ves program dogajanja v ajdovski Palah najdete na TEJ POVEZAVI.

Festival se je v petek pričel z odprtjem prvega dela zanimive razstave del dijakinj 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica. Dijaška ustvarjalnost presega šolski okvir, zato so se dijaki 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica odločili, da predstavijo tisti del lastne likovne produkcije, ki nastaja izven pouka. Program umetniške gimnazije likovne smeri je široko zasnovan v želji, da spoznajo čim več različnih področij likovne ustvarjalnosti, tehnik in načinov izražanja, znotraj teh pa dijake profesorji v obliki individualnega dela usmerjajo, naj sledijo svojim interesom in lastnemu izrazu, kar se še posebej vidi v delih, ki jih tokrat postavljajo na ogled.

Ta temeljijo na znanju, ki so ga prejeli v šoli, hkrati pa so del njihovih lastnih ustvarjalnih svetov. Razstavi, ki so ju poimenovali s skupnim imenom (Ne)zreli sadeži, obsegata dela s področja slikarstva, kiparstva, grafičnega oblikovanja in fotografije. Na ogled so jih postavili v sklopu festivala Klementina, in sicer prvo 23. marca, druga pa bo na sporedu 6. aprila. Tema prvega dela razstave je ženska. Vsaka dijakinja je žensko predstavila v svoji tehniki in pogledu nanjo. Razstavljajo: Teja Jelec, Laura Klavžar, Nika Kobol, Eva Koren in Sofija Bičič.

Vir in foto: Ajdovski mladinski center Hiša mladih

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji