Mladinska točka Godovič

21
27 mar2018
210

IDRIJA – V letošnjem letu skupaj z ekipo mladih iz Godoviča organiziramo različne aktivnosti in s tem omogočimo tudi mladim iz ruralnega okolja vključevanje v mladinske aktivnosti. V sklopu projekta Aktivirajmo se! se trudimo vzpostaviti Mladinsko točko Godovič, v kateri so tudi člani Športnega društva Godovič oziroma mladi, ki skrbijo tudi za FB stran Godovič – Vas z razgledom.

V februarju so bili zelo aktivni. Organizirali so raznovrstne dogodke, in sicer so pripravili predstavitev raziskave »Življenje v Godoviču 2017«, pustne delavnice za otroke, filmski večer, v sodelovanju z ICRO pa so organizirali tudi izobraževalni delavnici na temo komunikacije in upravljanja s časom.

Predstavitev raziskave »Življenje v Godoviču 2017«, 10. februar: Minulo jesen so si prebivalci Godoviča vzeli čas in izpolnili anketo o življenju v Godoviču, ki so jo prejeli na dom ali našli na internetu. Na predstavitvi so predstavili odgovore skoraj 100 sodelujočih v raziskavi. Letos so pred nami lokalne volitve in pravi čas je za pogovor o različnih pogledih na skupno prihodnost kraja in o  načinih, kako sprejemati odločitve, ki bodo oblikovale tak kraj, kot si ga prebivalci Godoviča želijo. Na dogodku je bila tudi možnost komentiranja in pogovora o željah glede skupne prihodnosti kraja.

Filmski večer, 8. februar: V raziskavi so prebivalci Godoviča izrazili mnenje, da v vasi primanjkuje kulturnih dogodkov. Zato so ob kulturnem prazniku v sodelovanju z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija organizirali filmski večer. Ker v Godoviču ni prostora, primernega za javno uporabo, kot so npr. sobe za posamezna društva in dogodke, so lastniki bivšega Bifeja Petkovšek prijazno odstopili večji prostor, kjer so s platnom, projektorjem in polkrožno razporeditvijo stolov ustvarili pravi mali kino ambient. 15 udeležencev si je ogledalo slovenski mladinski film z naslovom Pojdi z mano, ki je bil posnet po romanu Dušana Čatra.

22Pustne delavnice, 10. februar: Glede na izvedeno raziskavo naj bi v Godoviču primanjkovalo tudi popoldanskih aktivnosti za otroke, tako so z organizacijo pustnih delavnic odgovorili tudi na to željo. Pustne dni so popestrili z delavnicami, kjer so izdelovali pustne maske in pekli miške. O dogodku so obvestili podružnično šolo in vrtec ter obveščali preko družbenih omrežij in vabil z vsemi dogodki v februarju, ki jih je prejelo vsako gospodinjstvo v Godoviču. Vabilu se je odzvalo čez dvajset otrok in staršev, kar je največ, odkar pripravljajo delavnice za otroke. Organizatorji so bili nad udeležbo prijetno presenečeni.

Izobraževalna srečanja Idrijsko-Cerkljanske razvojne agencije, 15. in 22. marec: Namen tovrstnih srečanj je okrepitev znanja, pridobivanje novih kompetenc in veščin, spodbujanje razmišljanja o podjetniških priložnostih, ki jih ponuja lokalno okolje, povezovanje itd. Program izobraževanja vsebuje 4 srečanja. Že na prvem srečanju (Izzivi komunikacije) se je zbralo 15 krajanov. Delavnico je vodila Daisy Doren, ki ima dolgoletne izkušnje na področju usposabljanja ključnih kadrov v podjetjih, razvoja osebne in poslovne integritete. Poslušalci smo pričakovali praktične vaje iz veščin komunikacije, a nas je presenetila z zelo zanimivim pristopom samoizpraševanja o lastnih vedenjskih vzorcih, ki močno vplivajo na naše interakcije in posledično komunikacijo z bližnjimi, sodelavci in okolico. V četrtek, 22.2., pa so skupaj z njo odkrivali še področje učinkovite uporabe časa.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji