Mladi poeti v Bloku

cof
29 mar2018
213

ŠKOFJA LOKA – 21. marca si roko podajata poezija in pomlad. Letos smo slednjo po dolgi in hladni zimi še posebej težko pričakovali. Njen prihod smo, kot se za svetovni dan poezije spodobi, proslavili z branjem in recitiranjem pesmi. Nekaj pesmi, ki smo jih na dogodku slišali, smo napisali sami, nekatere smo izbrali med tistimi, ki so jih napisali naši najljubši pisci.

DAN POEZIJEV Mladinskem dnevnem centru Blok vsak teden potekajo delavnice kreativnega pisanja Ustvarjalne črkarije. Na njih pišemo po različnih metodah, pesmi, kratke zgodbe, likovne pesmi… Letos smo literarni dogodek na svetovni dan poezije pripravili skupaj s Kulturnim društvom Grable, društvom za kreativno grabljenje sveta, program smo oblikovali udeleženci MDC Blok in programa PUM-O, kjer ravno tako vsak teden potekajo delavnice kreativnega pisanja ter bralnega opismenjevanja, v goste pa smo povabili tudi pesnico Jernejo Meterc.

In kot se za prava praznovanja spodobi smo tudi mi zaokrožili celoten dogodek s slastno čokoladno torto, ki je nastala izpod rok naših Blokovskih kuharskih mojstrov posebej za ta dogodek.

Vir in foto: Mladinski center Blok

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji