MC Zagorje ob Savi uresničuje sanje mladih

20180224-mcz-mundobeat-newspaper
19 mar2018
441

ZAGORJE OB SAVI – Matej Halilagić je za portal mlad.si pripravil zapis, v katerem deli svojo zgodbo, kaj mu pomeni Mladinski center Zagorje ob Savi.

Leta 2015 me je pot, bolj po naključju kot namenoma, zanesla v Mladinski center Zagorje ob Savi, ko sem pri študiju logistike moral opraviti tudi obvezno praktično usposabljanje. Po mnogih prošnjah, ki sem jih poslal, nisem dobil pozitivnega odgovora. Seveda sem bil na trnjih, saj nisem imel rešitve za opravljanje prakse. Prijatelj, ki je bil že prej zelo aktiven v Mladinskem centru Zagorje ob Savi (MC ZOS), mi je predlagal, da se obrnem nanje. Z veseljem so mi ponudili in začetne negotovosti, ki sem jih imel glede prakse v MC ZOS, so kmalu izginile.

Na začetku sem dvomil, da bo MC ZOS izpolnil moja pričakovanja in da mi bo celotna praksa tam všeč. Ob koncu prakse pa sem ugotovil, da mi je koristila pri mojem študiju, saj sem se mnogo naučil o organizaciji prireditev in festivalov, katere sem organiziral skupaj z ekipo MC ZOS.
Ne samo, da sem se veliko naučil in opravil študijske obveznosti. Napredoval sem tudi na osebni ravni. Nekega dne sem sodelavcem omenil, da me veseli delo tonske tehnike in organizacija dogodkov, predvsem koncertov. Mislim, da je bil to prelomni dan v mojem življenju. Brez oklevanja so mi ponudili delo z njihovo opremo in tonskim tehnikom ter me ves čas podpirali pri učenju. Z njihovo podporo sem napredoval in sedaj sam skrbim za tonsko tehniko na koncertih in pomagam ekipi pri organizaciji dogodkov.
Strast do tovrstnega dela me je gnala dalje in v lanskem letu sem opravljal delo tonskega tehnika za lokalno podjetje, ki skrbi za ozvočenje večjih dogodkov. Ves ta čas sem delal preko študentskega servisa na študentske napotnice. Potem pa se je zgodilo. Ostal sem brez statusa. Tako sem bil prisiljen, da naredim nekaj, česar si prej ne bi nikoli upal. In sem res. Odprl sem S.P. za organizacijo dogodkov, ozvočevanje, razsvetljavo in ostala tehnična dela. Sedaj opravljam svojo sanjsko službo, kar me izjemno razveseljuje vsak dan.
Neizmerno sem hvaležen Mladinskemu centru Zagorje ob Savi za ponujeno priložnost in usmeritev, da sledim svojim sanjam.
Seveda ni nič prišlo brez truda in trdega dela. Ampak vse se je izplačalo! Danes sem eden redkih, ki živi življenje, kakršno sem si vedno želel. Tudi po zaslugi Mladinskega centra Zagorje ob Savi, ki mi predstavlja drugo družino in ogromno podporno okolje.

Želim, da bi se več mladih vključevalo v mladinske centre, saj nisem edini. Takšne zgodbe lahko gradimo vsi!

Matej Halilagić, Mundobeat

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

Foto: Mundobeat

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Uncategorized

Sorodni članki

Avtorji