Lego ustvarjalci zavzeli Marof Delavnice LEGO robotike za mlade v MC Šmartno ob Paki

delavnica LEGO robotike v MC Šmartno ob Paki
13 mar2018
301

ŠMARTNO OB PAKI – Nadgradnja ustvarjanja iz legendarnih LEGO kock – figure se vrtijo, plešejo, odpirajo usta, spuščajo zvoke. Vse to se je pod nadzorom robopionirčkov in robomojstrov dogajalo v soboto, 10. marca, v Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

Delavnica LEGO robotike v MC Šmartno ob PakiSlavne pisane kocke danskega podjetja, iz katerih je mogoče sestaviti figure vseh možnih oblik, še nikakor niso za odpis. To so v dvorani Marof Mladinskega centra Šmartno ob Paki dokazali v soboto, 10. marca, na 3-urni delavnici LEGO robotike za otroke in mlade. Ti so lahko svoje spretnosti preizkušali v dveh skupinah – ROBOPIONIRČEK in ROBOMOJSTER, obema pa so poleg sestavljanja skupni še zanimivi načrti, poučne naloge in super ideje, preko katerih so udeleženci dodobra spoznali področje robotike in programiranja. Delavnica je bila namenjena vsem, ki so želeli potešiti svojo radovednost, tako fantom kot tudi dekletom, ki jih v soboto ni manjkalo in tako dobro jim je šlo!

Ptička in ptičko, krokodila, opico in druge manjše robote so pripravili v skupini ROBOPIONIRČEK, začetni delavnici za otroke od 6. do 11. leta starosti. Glavna dejavnost skupine je bila sestavljanje preprostih figur iz LEGO kock, programski del – zapis in izvajanje programa za premikanje figur – pa je bil zasnovan na osnovni težavnostni stopnji. Delavnica ROBOMOJSTER, pri kateri gre za najzahtevnejši nivo robotike v okviru LEGO delavnic, pa je bila namenjena otrokom, starejšim od 12 let. Ti so iz kompleta kock sestavili robota, v našem primeru avtomobil, in zapisali nekoliko zahtevnejše programske algoritme. Dodaten izziv jim je naložil mentor, ki je za robota in njegove ustvarjalce določil posebne naloge, ki so jih morali izvesti, da so si prislužili nagradno štampiljko. Delavnice so potekale pod mentorstvom Jureta in Tine iz ekipe Malih ustvarjalcev.

 

Neverjetna zbranost in zanimanje otrok sta pokazala, da se za prihodnjo generacijo strokovnjakov programiranja in robotike ni potrebno bati. Zadovoljstvo predvsem otrok in tudi staršev, ki so si na koncu ogledali rezultate 3-urnega dela svojih otrok, ter dejstvo, da so bila zapolnjena prav vsa prosta mesta, pa kar kličeta po naslednji LEGO delavnici.

Vir in foto: Mladinski center Šmartno ob Paki

 

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno Novice

Sorodni članki

Avtorji