Kreativno med počitnicami

DSC_1261 (Large)
09 mar2018
169

SLOVENSKE KONJICE – Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je tudi te zimske počitnice poskrbel za kreativno preživljanje prostega časa osnovnošolskih otrok. Pripravil je tri tematske dneve Zimske šole kreativnosti. V sklopu prvega se je obravnavala slovenska kultura. V goste so povabili Marjana Stramšaka iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Slovenske Konjice, ki je udeleženim predstavil nekaj podatkov iz lokalne zgodovine. Drugi dan je bil v znamenju ptic in gledališča. S KD Svoboda osvobaja so mladi pripravili domišljijske zgodbe in mikro uprizoritve na temo pregovorov o pticah. Tretji dan pa je Erik Vodenik iz Društva likovnikov in fotografov Slovenske Konjice izvedel dan igrive arhitekture, v sklopu katerega so mladi izdelali maketo srednjeveškega mesta.

DSC_1169 (Large)V četrtek in petek se je MCDD s svojimi aktivnostmi priključil Šoli kreativnosti Zreče, ki je bila izvajana od ponedeljka v Večgeneracijskem centru Zreče.

Program Zimske šole kreativnosti in Šole kreativnosti Zreče se izvaja v sklopu projekta Socio VGC, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Foto galerije posameznih dni so na voljo na spodnjih povezavah:

- dan slovenske kulture,

- dan ptičjih zgodb,

dan igrive arhitekture.

Vir in foto: MCDD

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji