“Komu pa naše mesto služi?” Spehod

Processed with VSCO with hb2 preset
20 mar2018
253

MARIBOR – Stopinje mesta sodelujejo na Festivalu sprehodov in te v soboto, 24. 3. 2018, ob 10:15 vabijo na tematski sprehod “Komu pa naše mesto služi?

Mesto niso le zgradbe in ceste, mesto so njegovi ljudje. Zgradbe, ceste in pločniki ter ostala infrastruktura bi morala biti načrtovana z mislijo, da funkcionalno zadovoljuje potrebe tam živečih. Kot se staramo ljudje, se stara tudi beton. Na sprehodu si bomo ogledale_i primere, za obstoječe okolje, sila neugodne prenove in novogradnje ter izpostavile_i primere dobre prakse. Včasih so arhitekturne in urbanistične rešitve narejene z mislijo na uporabnike, v večini primerov pa so žal le odraz odtujenega arhitekturnega ali urbanističnega načrtovanja. Sprehod bo sledil geslu Jane Jacobshodi, opazuj, povezuj” in bo tako odlična priložnost, da izmenjamo svoje poglede na mesto, v katerem živimo oziroma ste ga obiskale_i.

Dobimo se v soboto, 24. 3. 2018, ob 10.15 na Glavnem trgu ob Kužnem znamenju in se sprehodimo po centru mesta.

Stopinje mesta je program prostovoljk_cev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljene_i!

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji