Kakovostno mladinsko delo Izobraževanje za mladinske delavce

Udeleženci
19 mar2018
418

EVROPA – Viesite, Latvija – Inštitut za mladinsko politiko je kot partnerska organizacija sodeloval pri internacionalnemu projektu “Competencies for Quality Youth work”, katerega gostitelja sta bila občina Viestie (Latvija) in pa Institute for Policy Research and Analysis (Litva).

35 mladih iz Latvije, Litve, Turčije, Poljske, Italije, Norveške, Romunije in Slovenije je na intenzivnem devet dnevnem izobraževanju, ki je trajalo od 4. 3. do 13. 3. 2018, spoznavalo tehnike in metode mladinskega dela.

Mladi udeleženci so s pomočjo izkušenih trenerjev (Nerijus Miginis in Marijus Ulozas iz Institute for Policy Research and Analysis, Litva) pridobili znanja iz področja čustvene inteligence, metod neformalnega izobraževanja, seznanili so se z različnimi tehnikami in pristopi svetovanja mladim idr. Seveda ni manjkala niti razprava o prihodnosti mladinskega dela in o digitalnem mladinskem delu.

Svoje na novo pridobljeno znanje so preizkusili tudi v praksi. Tamkajšnja osnovna šola (Viesite vidusskola), je udeležencem izobraževanja prijazno odprla vrata in jim omogočila, da so s pomočjo metod neformalnega izobraževanje izvedli delavnice za učence 7., 8. in 9. razreda. Po končanih delavnicah so se tako udeleženci, kot tudi učenci strinjali, da so tovrstne metode lahko zabavne in poučne hkrati.

Izobraževanja in delavnic se je udeležila tudi v. d. direktorica Inštituta za mladinsko politiko, Nina Bavčar Čargo, ki meni, da bi »metode neformalnega izobraževanja morali vpeljati tudi v slovenski šolski sistem. Tovrstne metode v mladih vzbudijo zanimanje in jim dajejo možnosti razmisleka in razprave o temi/problematiki

Devet dnevno izobraževanje se je zaključilo z obiskom župana občine Viesite, Alfonsom Zuksom, ki je udeležencem izobraževanja podelil Youthpass certifikate.

Sofinancira program Evropske unije Erasmus+

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko, Institute for Policy Research and Analysis in občina Viesite

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mednarodno

Sorodni članki

Avtorji