Festival Parada ponosa 2018 Poziv za prostovoljke_ce za

we need volunteers
26 mar2018
531

04.04.2018 ob 19:00

SLOVENIJA – Vabljene_i na prvi koordinacijski sestanek prostovoljk_cev Društvo Parada ponosa , ki bo potekal 4. aprila 2018 ob 19h v prostoru, ki ga bomo prijavljenim javili naknadno, saj bo odvisno od števila prijavljenih.

Na koordinacijskem sestanku se bomo pogovorili o vaših pričakovanjih in željah ter obsegu dela. Želimo čim bolj upoštevati vaše želje glede razpoložljivosti in vrste nalog, pri katerih bi želele_i sodelovati. Tako si bomo na koordinacijskem sestanku razdelile_i naloge, zagotovo pa lahko pričakujete nadaljne sestanke in pa koordiniranje po mailu ter seveda prve manjše naloge.

Letošnji Festival Parada ponosa bo med 15. in 23. Junijem in se bo 23. junija zaključil z največjim LGBTIQ+ dogodkom v letu – Parado ponosa 2018. Glede na to, da je celoten festival in tudi Parada ponosa velik organizacijski zalogaj, ki sloni na prostovoljskem delu, nam tudi letošnjega festivala ne bo uspelo postaviti na noge brez vaše pomoči, prostovoljk_cev. Poleg festivala, organiziramo tudi različne dogodke in prireditve za LGBTIQ+ mlade ter dogodke za naše prostovoljke_ce, ki so namenjeni krepitvi kompetenc in druženju.

Že od aprila dalje imamo več različnih aktivnosti (Pride fundraiserji, Lezbični bar, obeležitev dneva IDAHOBIT, promocija društva in društvenih aktivnosti na festivalih namenjenih mladim in promociji prostovoljstva, urejanje spletne strani in kreiranje vsebin za družbena omrežja) pri katerih se nam lahko pridružite. V mesecu maju bodo potekale intenzivne priprave na festival, s tem pa se bo povečal tudi obseg nalog, ki bi znale zaobjeti tudi nekaj ur na teden. Večina pomoči pa bomo potrebovali prav v mesecu juniju, tekom festivala.

Seznam nalog:
– Splošni fundraising (pomoč pri pisanju donacijskih prošenj in sponzorskih pisem; dogovarjanju okrog donacij; vspostavljanje mehanizmov donacij)
– Pride Fundraiserji in bari (pomoč pri klasični in spletni promociji omenjenih dogodkov, vabljenje gostov, zbiranju prostovoljskih prispevkov, prisotnost in pomoč na dogodkih)
– LGBT tura (pomoč pri izvedbi in koordiniaciji)
– Pisanje prispevkov za spletno stran (pomoč pri poročanju in sestavi tekstov o dogodkih, pisanje krajših tekstov in zapisov za medijske objave; prevodi iz slovenščine v angleščino in obratno; pisanje besedil za poročila in druge potrebe poročanja)
– EVS gostoljubnost (podpora in pomoč prostovoljcem_kam iz tujine, sprejemanje festivalskih gostij_ov iz tujine)
– Tehnična postavitev (pomoč pri izdelavi in postavljanju scene, odrske postavitve, ozvočenja in osvetlitve; nabava materialov, nakupi različnih potrebščin, dostava materialov)
– Scena in vizualije (izdelovanje rekvizitov, transparentov, scenskih pripomočkov, ambientacija; izdelava scene za dogodke in kamione)
– Rediteljstvo tekom festivala (pomoč pri opravljanju varnostno-rediteljskh del)
– Hrana (pomoč pri pripravi hrane in postrežba)
– Ostalo (pomoč pri organizaciji in postavljanju stojnic, delo z ljudmi, direktna komunikacija; naloge na predlog prostovoljk_cev glede na profil in predhodnje izkušnje; drugo)

V zameno ponujamo:
– Mentorsko uro ob pričetku prostovoljnega dela, pomoč pri spremljanju lastne učne izkušnje in mentorsko uro ter evalvacijo dela ob zaključku prostovoljskega dela oziroma po koncu projekta.
– Delovno_ega koordinatorko_ja – oseba, ki vam pomaga izpolnjevati delovne naloge in poskrbi, da se ob delu naučite veliko novega.
– Sproščeno in pozitivno vzdušje, delo v zagnani, motivirani in kreativni ekipi.
– Super prostor za sestanke in delo (naša nova pisarna!!), ki pride skupaj s kavo/čajem in piškotki.
– Možnost dolgotrajnega sodelovanja v društvu z več odgovornostmi in priložnostmi za realizacijo lastnih idej v prihodnje.
– Prost vstop na dogodke Festivala Parada ponosa 2018, vključno z zabavami.
– Podpisan dogovor o prostovoljstvu, ki ga lahko predložite na Zavodu za zaposlovanje in zaprosite za dodatek k denarni socialni pomoči (v primeru brezposelnosti).
– Za vse prostovoljke_ce, ki pa se boste angažirale_i v večjem obsegu (nad 100 ur) pa bomo poskrbele_i tudi za izplačila simbolnih nagrad (skladno z zakonodajo) ter druge bonitete po dogovoru (darila, možna udeležba v mednarodnih projektih, celoletne vstopnine…).
– Potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, z možnostjo vpisa tudi v Nefiks – sistem beleženja kompetenc.

Torej, če verjamete, da Parada ponosa mora biti in si zasluži vašo energijo in čas, če ste pripravljene_i poprijeti za delo tam, kjer se pomoč potrebuje, če zaupate, da se boste dobro počutile_i v motivirani, ampak včasih malo kaotični ekipi ;) in če vam ne bo odveč sproti beležiti svojih prostovoljskih ur in dela – potem vas vse že nestrpno pričakujemo na prvem koordinacijskem sestanku.

Se vidimo!
Ekipa Parade ponosa

PRIJAVI SE

Vir in foto: Parada ponosa

Dogodek

Dne: 04.04.2018 19:00 ob 19:00

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji