Delavnice šivanja za začetnike

delavnice šivanja splošna
28 mar2018
300

ŠENTJUR – Se že dolgo želiš naučiti šivati, pa ni nikoli časa? Imaš že leta doma šivalni stroj, pa ni bil še nikoli uporabljen? Nimaš nikogar, ki bi ti pokazal kako? Ali pa v tvoji bližini enostavno ni nobenih tečajev?

Ni panike. Zdaj imaš priložnost!

V aprilu na Mladinskem centru Šentjur pripravljamo delavnice šivanja za začetnike in začetnice. Lahko pa se prijavite tudi tisti, ki že imate nekaj “zaprašenega” osnovnega znanja, pa bi ga radi osvežili.

Na prvi delavnici, 7. aprila, bomo delali večnamensko vrečo iz blaga z žepom. Osvojene veščine: osnovno krojenje, oblikovanje in šivanje žepa, šivanje ročajev, šivanje gumbov.
14. aprila bo sledila delavnica kjer se boš naučil/-a šivati prevleko za blazino. Osvojene veščine: različne tehnike šivanja zadrge, oblikovanje prevleke.
Na tretji delavnici, 21. aprila, pa se bodo izdelovale toaletne torbice ali pa peresnice s podlogo. Osvojene veščine: šivanje zadrge na podlogo, oblikovanje torbice različnih oblik.

Pogoj za prijavo je starost nad 15 let, lasten šivalni stroj (lahko sposojen) in želja po šivanju.
Delavnice bodo potekale ob sobotah, 7., 14. in 21. aprila, od 9.00 do 13.00 ure v prostorih Podjetniškega inkubatorja Šentjur (II. Nadstropje) na Mestnem trgu 2 v Šentjurju.

Rok in način prijave:
Lahko se prijaviš na vse tri delavnice ali pa izbereš samo tisto, ki ti je všeč. Ampak pohiti, prostih je samo 5 mest! Prispevek na posamezno delavnico je 5 evrov, za vse 3 delavnice 12 evrov. Prijave zbiramo do vključno četrtka, 5. aprila 2018!

O mentorici:
Šiviljske delavnice bo vodila Maša, ki jo šivanje zanima že od malih nog, aktivneje pa se s njim ukvarja že nekaj let. Ima tudi lastno podjetje, v katerem sama kreira in izdeluje ženske torbice. Najraje šiva uporabne stvari in, kakopak, torbice. Predvsem jo najbolj zanima krojenje, ustvarjanje in iskanje zanimivih rešitev – zakaj bi bilo preprosto, če ni treba? Svoje znanje ves čas izpopolnjuje na različnih delavnicah in prek spleta, po dragocene šiviljske nasvete pa gre najraje kar k svoji noni.

Več informacij in prijave:
Mladinski center Šentjur
03/747-18-01 ali mladi@ra-kozjansko.si

Vir in foto – Mladinski center Šentjur

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki Lokalno

Sorodni članki

Avtorji