Brezplačne vozovnice za potovanje po Evropi

people-2603663_960_720
12 mar2018
624

EVROPA - Evropska komisija pripravlja razpis, preko katerega bo med mlade, rojene leta 2000, ki so in bodo dopolnili 18 let, razdelila med 20 in 30 000 brezplačnih vozovnic Interrail za potovanje z vlakom po Evropi za mesec dni. Namen projekta je spodbujati evropsko identiteto, uveljavljati skupne evropske vrednote in spodbujati odkrivanje evropskih krajev in kultur. Predlog gre z roko v roki z ambicijami EU za spodbujanje učne mobilnosti, aktivnega državljanstva, socialne vključenosti in solidarnosti med mladimi. Projekt bo odprt za vse mlade, ne glede na to, iz kakšnih družbenih in izobraževalnih ozadij prihajajo. Priložnost za potovanje nudijo tudi mladim z zmanjšano mobilnostjo.

Začetek zbiranja prijav bodo najavili s promocijsko kampanijo. Kampanija naj bi vsebovala tekmovanje za izbiro prvih mladih, ki se bodo odpravili na potovanje že to poletje. Njihove vozovnice bodo veljale za vlak, izjemoma, zaradi okoljskih in časovnih razlogov, pa jih bo mogoče uporabiti tudi za druge oblike prevoza.

Komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Tibor Navracsics je ob tem dejal: “Pomembno je, da vsem mladim ljudem ponudimo priložnost, da razširijo svoja obzorja s spoznavanjem drugih držav. Izobraževanje ni samo kar se učimo v učilnici, ampak tudi kar odkrivamo o kulturah in tradicijah drugih Evropejcev.”

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji