Zaposlitveni sejem na Jesenicah

Zaposlitveni sejem 2018-mlad.si
13 feb2018
441

Kolpern na Jesenicah 16.02.2018 ob 12:00

JESENICE – V petek, 16. februarja se nam med 12. in 16. uro pridružite v Kolpernu na Jesenicah, kjer bo potekal Zaposlitveni sejem v organizaciji Mladinskega sveta Jesenice, Kluba jeseniških študentov in Plavž Coworking. Sejem je v prvi vrsti namenjen mladim, ki se šele odločajo za življenjsko usmeritev, in tistim, ki so jo že izbrali, so pred zaključkom šolanja ali celo že iščejo prvo zaposlitev. Vabljeni ste, da se informirate o možnostih nadaljnjega izobraževanja in zaposlitve, sodelujete pa lahko tudi v nagradni igri in osvojite bogate nagrade. Prva nagrada je prenosnik, druga in tretja pa tablični računalnik.

V Banketni dvorani se bodo predstavila jeseniška podjetja, kot so: Sumida, Nirosteel, Hidria, TPJ, Damatech, Splošna bolnišnica Jesenice, SIJ Acroni in Kovinar, ki v prihodnjih letih pričakujejo potrebo po novih kadrih. Z njimi se boste lahko pogovorili o njihovih željah in pričakovanjih, ki jih imajo kot ponudniki zaposlitve. Možnost samozaposlovanja bo predstavljena na stojnici Plavž Coworking. Svoje programe bo predstavila tudi Ljudska univerza Jesenice, nabor ostalih zaposlitvenih priložnosti bo na voljo na stojnici Zavoda RS za zaposlovanje.

Mladinski center Jesenice bo mlade informiral o programih, preko katerih lahko mladi pridobijo kompetence, ki jih danes zaposlovalci cenijo. Mladim bomo predstavili tudi možnosti vključevanja v mladinsko delo, ki prinese bogate izkušnje na različnih področjih – od organizacije dogodkov, do izpeljave projekta od ideje do izvedbe, ki lahko potencialno prerastejo tudi v kasnejšo samozaposlitev, zagotovo pa so velikega pomena za potencialne delodajalce.

V Kongresni dvorani bo Klub jeseniških študentov pripravil neformalni informativni dan Študenti dijakom, kjer boste lahko bodoči študenti izvedeli več o fakultetah in študijskih smereh. Informacije, nasvete in predloge bodo z vami v sproščenem pogovoru delili študenti sami. Osnovnošolci boste lahko možnosti za nadaljnje šolanje na Gimnaziji Jesenice ali Srednji šoli Jesenice spoznavali na njihovih stojnicah. Možnosti za bolj kakovostno preživljanje prostega časa vam bodo predstavili na stojnicah Kluba jeseniških študentov in Mladinskega sveta Jesenice. Sindikat Mladi plus vas bo seznanil s pravicami, ki jih imate na trgu dela.

Udeležba na sejmu bo zagotovo zanimiva in prijetna izkušnja, porabljen čas pa dobra naložba za prihodnost.

Vir: Zavod za šport Jesenice – Mladinski center Jesenice
Foto: Mladinski svet Jesenice

Dogodek

Dne: 16.02.2018 12:00 ob 12:00
Kraj: Kolpern na Jesenicah

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Dogodki

Sorodni članki

Avtorji