FOTO in IZJAVA TEDNA

182
09 feb2018
221

SLOVENIJA – Ob slovenskem kulturnem prazniku, smo na uredništvu portala mlad.si pripravili intervju z Mladinskim centrom Trbovlje. Tedensko rubriko foto in izjava tedna tokrat namenjamo mladinskim centrom in drugim organizacijam v mladinskem sektorju, ki skozi svoje dejavnosti skrbijo za vzgojo in izobraževanje na področju kulturnega udejstvovanja mladih.

 

Izjava: “Kultura nudi posamezniku okvir družbenega delovanja, prinaša občutek pripadnosti in pomaga posamezniku spoznavati in graditi lastno identiteto. Mladinsko delo z uporabo različnih orodji, z usmerjenostjo v proces dela in v pridobivanje učnih rezultatov aktivnega sodelovanja, lahko podpre mladega človeka pri iskanju odgovorov o samem sebi in družbi, ki ga obdaja.” direktorica Mladinskega centra Trbovlje, Katarina Nučič

Foto:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mladinski center Trbovlje je prostor, kjer lahko mladi najdejo prvo vstopno točko v svet lastnega kulturnega izražanja in raziskovanja, hkrati pa je prostor, ki ga od klasične kulturne ustanove loči ravno učni in razvojni učinek, ki ga proces aktivnega udejstvovanja pušča na mladih.” je o pomenu mladinskega dela, na področju kulturnega udejstvovanja mladih, povedala direktorica Mladinskega centra Trbovlje  Katarina Nučič. Več o pestrosti aktivnosti, ki jih na področju mladinske kulture izvajajo v MCT, pa si lahko preberete v intervjuju.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Izpostavljeno

Sorodni članki

Avtorji