Festival mlade literature URŠKA 2018 Regijsko srečanje za mlade avtorje Osrednje Slovenije

26 Feb2018
2,613

LJUBLJANA – V sredini meseca februarja se je v Kreatoriju, v Dijaškem domu Ivana Cankarja v Ljubljani, odvil prvi letošnji dogodek Festivala mlade literature Urška. Festival združuje  združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku.
Festival poteka skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj JSKD na katerih  selektorji izberejo pet finalistov in najboljšemu v naslednjem letu sklad knjižni prvenec.

Na srečanju so se predstavili mladi avtorji iz Osrednje Slovenije, v starosti od 15. do 30 let. Skozi besedila jih je delavnici kreativnega pisanja,  v pogovoru in z nasveti, vodila pisateljica in prevajalka Gabriela Babnik.

Srečanju ob rob,  je bila na ogled postavljena  tudi razstava literarnih publikacij, ki so nastala v DiCu v zadnjih 70 letih , kar je sovpadalo jubilejem tega zavoda.

Dogodek se je zaključil z kulturnim programom in z branjem besedil mladih literatov. Nastopila sta duo Adna Cinac (vocal)  in Tim Jurkovič (kitara). Pesmi pa so brali, oziroma na Festivalu sodelovali:

Ana Arh, Maja Batagelj, Sandra Erpe, Sara Fabjan, Helena Fašalek, Nina Jelovšek, Primož Jere, Iztok Jereb, Maša Kafel, Nina Kremžar, Sarah Marn, Domen Mohorič, Lara Mrzelj, Neža Mučič, Špela Nose, Anže Orešnik, Mia Paller, Aljaž Primožič, Ema Odra Raščan, Ula Nikolaja Ratajec, Veronika Razpotnik, Lea Rus, Matija Sirk, Urban Šifrar, Tom Veber, Mana Veljkovič – Hirsch, Karin Vrbek, Ines Žabkar.

Foto: Eva Semolič

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Regijski dogodki

Sorodni članki

Avtorji