Doživi Evropo Razstava v Hiši EU v Ljubljani

???????????????????????????????
12 feb2018
345

SLOVENIJA – Enega izmed načinov seznanjanja s pomenom in delovanjem Evropske unije ter z možnostmi za sodelovanje v projektih in aktivnostih EU predstavlja stalna razstava Doživi Evropo – Europa Experience.

Razstava predstavlja enega izmed najmodernejših in najzanimivejših načinov spoznavanja mladih z Evropsko unijo. Vsi, ki bi želeli razstavo vključiti v svoje aktivnosti za mlade, vabljeni na brezplačen ogled.

Hiša EU vam ponuja več možnosti predstavitve razstave tudi pri vas, in sicer:

- krajši sestanek z vodstvom: predstavitev razstave, možnosti obiska in prihajajočih dogodkov

- postavitev stojnice na katerem izmed vaših dogodkov: predstavitev EU in razstave mladim ter deljenje promocijskega materiala.

Za več informacij in termin predstavitve stalne razstave se lahko obrnete na vodjo projekta Tjašo Božič (tjasa.bozic@ipm.si; 041 550 076). Odziv nam prosimo sporočite do ponedeljka, 19. februarja 2018, na tjasa.bozic@ipm.si.

O stalni razstavi Doživi Evropo – Europa Experience

Doživi Evropo je stalna interaktivna razstava v Hiši Evropske unije v Ljubljani (Dunajska cesta 20) in je bila vzpostavljena na pobudo Evropskega parlamenta v sodelovanju z Evropsko komisijo. Razstava omogoča vpogled v delovanje in odločanje institucij EU ter razumevanje vpliva teh odločitev na vse evropske državljane.

Interaktivne multimedijske postaje in zasloni vam na zanimiv način prikažejo, kako poteka odločanje na ravni EU. Konkretne evropske projekte in primere, kako Evropska unija vpliva na vsakdanje življenje evropskih državljanov, vam razkažejo informatorji Hiše EU. Seznanite se lahko z delom evropskih institucij ter evropskih poslancev in komisarjev.
Še posebej zabaven del razstave je kabina za fotograranje, kjer lahko izbirate med razlicnimi ozadji in pripomocki ter posnamete izvirno fotograjo, ki jo nato pošljete prijateljem. Hiša EU nudi tudi brezplacna predavanja za šole, ce pa organizirate aktivnosti, povezane z EU, lahko brezplacno najamete konferencno dvorano (do 130 udeležencev) ali sejno sobo (do 12 udeležencev). Na
voljo so vam tudi brezplacne publikacije. Izkušeni informatorji vam pomagajo z informacijami o EU; odgovorijo vam lahko osebno, po telefonu ali elektronski pošti.

Razstava Doživi Evropo je na voljo v vseh 24 uradnih jezikih Evropske unije.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Informacijska pisarna v Sloveniji

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji