Dnevi poklicev v Mladinskem centru Krško Osnovnošolci spoznali svoje poklicne možnosti

cof
14 feb2018
203

KRŠKO – V ponedeljek, 29. 1., v sredo, 31. 1. ter v ponedeljek, 5. 2. 2018 so v Mladinskem centru Krško, že peto leto zapored potekali Dnevi poklicev. To so dnevi namenjeni učencem osmih in devetih razredov osnovnih šol iz občine Krško, ki se bodo kmalu odločali o izbiri poklica, s tovrstnim dnem v sklopu projekta Podjetna 9-ka pa v MC Krško želimo mladostnikom prikazati želene poklice iz prve roke. Dogodkov se je udeležilo več 220 učencev iz osnovnih šol Jurija Dalmatina, OŠ Adama Bohoriča Brestanica ter OŠ Leskovec pri Krškem.

Cilj aktivnosti je, da učenci iz prve roke spoznajo kako poteka delo v določenih podjetjih, kako priti do želenega poklica in kakšne so njihove možnosti zaposlitve v prihodnosti. Učenci so v sklopu tehničnih dni najprej spoznali delovanje Mladinskega centra Krško, potem sodelovali v interaktivni delavnici o kompetencah, nato pa so se jim pridružili predstavniki različnih podjetij iz Posavja, ki so v manjših skupinah učencem predstavili svoje osebne poklicne poti in podjetja, v katerih so zaposleni ter razložili trende zaposlovanja v svojem podjetju v naslednjih letih.
Podjetja in predstavniki podjetji, ki so se prijazno odzvala na povabilo pa so:
Občina Krško, Nuklearna Elektrarna Krško, I.H.S d.o.o., Termoelektrarna Brestanica d.o.o. , Vrtec Leskovec , Zdravstveni dom, Odvetniška pisarna Dušan Dornik in Dušan Dorniki ml. Vojašnica Novo mesto, Letališče Cerklje ob Krki, NK Krško, Policijska postaja Krško, PGE Krško, Šolski center Krško-Sevnica, Fotografika, Boštjan Colarič s.p., GEN-I, GEN energija, NUMIP d.o.o., KRKA d. d. , Nika + Grega photography, Posavski Obzornik, VetBM, Revoz d. d. ter RUDAR SENOVO d.o.o.;
Vsem predstavnikom zgoraj naštetih podjetij in različnih poklicev se v MC Krško iskreno zahvaljujemo za udeležbo in zanimive predstavitve, z odzivom na povabilo so podjetja znova dokazala, da se zavedajo pomembnosti izobraževanja mladih, ki bodo morda v prihodnosti tudi del njihovega podjetja. Seveda pa se zahvaljujemo osnovnošolcem, njihovim staršem in strokovnim sodelavcem da so jim prisluhnili.

Vsi udeleženi, tako organizatorji, kot predstavniki poklicev, predvsem pa učenci in predstavniki šol, so bili z izvedbo zelo zadovoljni zato že nestrpno pričakujemo prihodnje leto in naslednji dan poklicev, ki bo zagotovo še pridobil na širini in kvaliteti.

Martina Zlobko, vodja programa

Vir in foto: Mladinski center Krško

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji