Usposabljanje za animatorje Pridobitev posebnih znanj in kompetenc

31 Jan2018
1,170

MARIBOR – Drugi vikend v januarju smo imeli vsakoletno usposabljanje za naše prostovoljce, ki vstopajo v svet animatorstva v mladinskem centru. Delo v našem centru namreč zahteva posebna znanja in kompetence, ki jih mladi pridobijo tekom rednih izobraževanj, seminarjev in tovrstnih intenzivnih vikend usposabljanj. Poleg petih animatorjev iz našega SMC-ja sta pri usposabljanju sodelovala tudi dva mentorja, ki sta animatorja že vrsto let in lahko svoje znanje delita z drugimi.

Skupaj se nas je usposabljanja udeležilo preko 90 mladih iz cele Slovenije. Odlični pogoji za delo, ki jih omogoča gostitelj Penzion Mavrica, izvrstna pripravljalna ekipa mentorjev in voditeljev so zagotovilo za kvalitetno izveden program, kjer so mladi lahko pridobili veščine vodenja skupin, organiziranja iger in programov, sodelovanja pri načrtovanju, javnega nastopanja in predstavitve pravil, itd.

Sedaj pa sledijo manjša lokalna izobraževanja tekom leta, kjer bodo lahko naši prostovoljci svoja znanja še dopolnjevali in izpopolnjevali.

 

Vir in foto: Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice Uncategorized

Sorodni članki

Avtorji