Previdno s pirotehničnimi sredstvi

Naslovna URG
03 jan2018
490

LJUBLJANA – Vsako leto se decembra na urgentnih oddelkih po državi znajde veliko mladostnikov, večinoma starih med 12 in 19 let, ki zaradi opeklin, ki so posledica nespametne uporabe pirotehničnih izdelkov, praznike namesto v družinskem krogu preživijo v čakalnicah in operacijskih sobah.

Na omenjene poškodbe lahko v prazničnem času naleti vsak. Pomembno je, da ob tem pozna osnovno prvo pomoč, s katero lahko prepreči poslabšanje poškodbe ali celo reši življenje.

Vir: Društvo študentov medicine Slovenije

Vir: Društvo študentov medicine Slovenije

Projekt urgentna medicina in Za Življenje! Ljubljana sta projekta študentov Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, ki delujeta pod okriljem Društva študentov medicine Slovenije DŠMS – SloMSIC na Medicinska fakulteta Ljubljana in si prizadevata za izobraževanje študentov in laikov o urgentnih stanjih, s katerimi se pogosto srečujejo. V decembru in začetku januarja želimo z akcijo proti nepremišljeni uporabi pirotehnike opozoriti na problematiko poškodb, nastalih z uporabo pirotehnike, in ozaveščati javnost o pravilnem ukrepanju in nudenju prve pomoči v primeru nesreče.

V razmislek prilagamo povezavo do odličnega prispevka prof. dr. Uroša Ahčana, ki nakazuje razsežnosti poškod, ki lahko nastanejo zaradi nepremišljene uporabe pirotehničnih sredstev:
http://www.urosahcan.com/…/kirurgija…/poskodbe-zaradi-petard

Varno v novo leto,

vam želita projekt Urgentna medicina in Za življenje Ljubljana.

Vir in foto: Društvo študentov medicine Slovenije

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji