Januar: Mladostno in drzno v 2018

pexels-photo-713072
03 jan2018
386

Dragi bralci in bralke in soustvarjalci in soustvarjalke portala mlad.si,

Veseli december je za nami, uredništvo mlad.si pa za vas že pridno pripravlja nove zgodbe, ki jih boste lahko skozi vso leto brali na našem portalu. Preden napovemo, kaj za vas pripravljamo v mesecu januarju, pa še nekaj besed o najbolj branih vsebinah zadnjega meseca v letu. O družbeni odgovornosti mladih Slovencev_ek govori veliko zanimanje in podpora, ki jo je bila deležna vseslovenska iniciativa Zavoda Vozim, Heroji furajo v pižamah, o kateri smo redno poročali tudi na portalu mlad.si. Za konec decembra smo v sklopu mesečne teme Vrhunci v 2017, skupaj z vami pripravili pregled najodmevnejših dogodkov in zgodb v letu 2017, ki smo jih na enem mestu zbrali v prispevku Najbolj odmevne zgodbe v 2017.

Januar: Mladostno in drzno v 2018

V sklopu osrednje mesečne teme Mladostno in drzno v 2018 se bomo pogovarjali z direktorico Mladinske mreže MaMa, mag. Maja Hostnik, ki v mladinskem sektorju deluje že vso svojo poklicno pot. Kaj je ključ do uspešnega dela, kako nevladna organizacija, ki danes povezuje že 48 mladinskih centrov po vsej Sloveniji, s pomočjo lastne iznajdljivosti »preživi« brez rednega financiranja ter kdaj bodo mladinski delavci lahko pridobili Nacionalno poklicno kvalifikacijo mladinski delavec, nam bo v intervjuju zaupala mag. Maja Hostnik.

Ob koncu leta je potekal zaključni dogodek Zavoda MOVIT, s katerim so obeležili 20. obletnico delovanja.  Ob tej priložnosti je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, Mladinskemu Svetu Velenje in Vili Čira Čara – Zavodu Manipura podelila priznanji Ključ do učinka za najbolj učinkovita mladinska projekta. Za komentar o učinku projekta bomo na uredništvu mlad.si vprašali Mladinski svet Velenje bomo, v sklopu mesečne rubrike Akcija! Predstavitev nevladnih organizacij pa vam bomo tokrat predstavili Zavod Manipura.

V mesecu januarju obeležujemo svetovni dan kajenja, zato bomo za mnenje o stanju kajenja med mladimi prosili Nacionalni inštitut za zdravje, skupini mladih pa bomo v anketi ponovno zastavili vprašanje “Kako bi naslavljali problem kajenja med mladimi?”, in rezultate primerjali z rezultati lanskega leta.

Svet Vlade RS za mladino je na konstitutivni seji z novoizvoljenimi člani mladinskega sektorja za mandatno obdobje 2017-2021, ki so jo organizirali v začetku decembra 2017 napovedal, da se bodo člani ponovno zbrali v januarju 2018. O srečanju in nadaljnjih korakih dela Sveta Vlade RS za mladino vas bomo obveščali tudi na portalu mlad.si.

V rubriki Uspešni mladi za uspešne mlade vam bomo predstavili mlad slovenski par Ano in Matica, ki si s spletno platformo Semaforum prizadevata, da bi virtualno druženje in ljudi iz virtualnega ponovno zvabila v realni svet.

Poleg dogodkov, ki jih za vas pripravlja mladinski sektor, bomo tudi ob začetku novega leta poskrbeli, da boste redno obveščeni o vseh aktualnih novicah iz sektorja in tudi širše.

Uredništvo mlad.si

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji