5. Festival Svobodne video produkcije

20180127_211605_HDR
29 jan2018
340

KAMNIK – Festival svobodne video produkcije je odlična priložnost za neodvisne produkcijske skupine in posameznike iz cele Slovenije, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj.

logo fsvpV organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica in ob podpori Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Kamnik, se je zgodil že 5. festival v prostorih Mladinskega centra Kotlovnica. Na festivalski projekciji se je predvajalo 32 izbranih video del. Filmi so bili razdeljeni v kategorije dokumentarcev, art/eksperimentalnih, promo videov, ter igranih filmov.

Po koncu projekcije je sledila debata z naslovom ”Vsebina pred tehnično izvedbo”, osrednja gostja pa je bila predstavnica Luksuz produkcije, Jasmina Mustafović. Na debati so se posvetili viziji in načinu delovanja produkcije, programsko vsebinske politike pri izboru tem, količini produkcije in finančnih vidikih. S strani udeležencev je bilo ugotovljeno, da neodvisna video produkcija v slovenskem prostoru ni dovolj vidna, pobude so šle med drugim v smeri, da bi bilo potrebno najti programski prostor o neodvisni produkciji v nacionalnih in drugih medijih.

Prejemniki priznanj Zlata ribica 5. Festivala svobodne neodvisne produkcije

- Catican, režija: Asja Trost, Mery Gobec, Inês Sambas

- Zrasla si bom krila, režija: Toni Poljanec

- Štokholm, režija: Luka Štigl

- Seme radosti, režija: Ana Cerar

- Irena, lahkonoč, režija: Miha Možina

FSVP2018 – TRAILER

Vir in foto: MC Kotlovnica

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji