Zakaj obožujem svoj EVS

mari
18 dec2017
581

BEGUNJE NA GORENJSKEM – Moje ime je Mari, imam 19 let in prihajam iz Gruzije. Vedno mi je bila všeč misel na priložnosti, ki jih ponuja prostovoljno delo. Ko sem izvedela za Evropsko prostovoljno službo, sem takoj začutila, da se v tem želim enkrat tudi preizkusiti. Razlog je bil preprost: preizkusiti se v novih stvareh in tujem okolju, preko tega dobiti bolj jasno sliko o tem, kaj početi v prihodnosti ter zakorakati bližje svojim osebnostnim ciljem. EVS v Vili Čira Čara (Zavod Manipura) mi je prav to ponudil, jaz pa spoznavam, da je take priložnosti treba zagrabiti. Odkrivam ogromno novih sposobnosti v sebi, širim izkušnje vseživljenjskega učenja, raziskujem različne kulture in mnogo mnogo več.

Udeležba v prostovoljnem delu ter v projektu kot je ta v Poljčah na Gorenjskem, je po mojem mnenju krasna priložnost, da človek naredi nekaj, kar mu olajša sprejemati odločitve za prihodnost. Vedno lahko pripomoreš k pozitivnim spremembah okrog sebe, torej v okolju, kjer projekt poteka. In čisto vedno obstaja možnost olajšati sebi in nekomu drugemu življenje. Zagrabi jo! To je tisto, kar me polni in osrečuje.

Hvaležna sem za to izkušnjo. Spoznavam izjemne ljudi, vsak dan pa sem bližje tistemu, kar bi res rada počela v življenju – postati vzgojiteljica predšolskih otrok.

Mari Bostashvili

EVS prostovoljka Zavoda Manipura v okviru projekta “Multi-culti life skills lab”

Vir in foto: Zavod Manipura

 

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Mnenja

Sorodni članki

Avtorji