Veseli december v MCO

Unikatno zavijanje daril
27 dec2017
481

ORMOŽ – V Mladinskem centru Ormož smo pripravili pester nabor decembrskih druženj in ustvarjalnih delavnic. Pričeli smo z delavnico ustvarjanja dekoracije za novoletno jelko in prostore mladinskega centra Veseli december. Nastali so okraski iz papirja, ki smo jih izobesili po prostoru in si ustvarili decembrsko idilo ter drugi okraski, ki krasijo jelko na grajskem dvorišču pred vstopom v mladinski center.

Enostavni in drugačni kozarci s čipko je bila naša naslednja ustvarjalna delavnica. Udeleženci so si ustvarili unikatne in simpatične dekorativne stekleničke, ki jim bodo v domovih pričarali praznično vzdušje.

Kaj je še bolj značilnega za december, kot peka piškotov? Tudi v Mladinskem centru Ormož smo si privoščili kuharsko delavnico Praznično pecivo in naše uporabnike povabili, da skupaj pripravimo okusne piškote. Še posebej nam je teknil božični kompot iz jabolk, hrušk, sliv in marelic. Pridne ročice so se odlično znašle pri pripravi dobrot.

Sledila je šiviljska delavnica Praznično šivanje. Ker smo mnenja, da je najlepše darilo tisto, ki ga naredimo sami in z ljubeznijo smo z udeleženci ustvarili številne unikatne in praktične izdelke iz blaga. Zašili smo obeske in okraske ter zaustavljalce vrat in prepiha.

V okviru Severolandije, ki ponuja praznični program v centru mesta, smo izvedli ustvarjalno delavnico Unikatno zavijanje daril. Obiskovalci naše stojnice so si lahko sami zavili darila za svoje najdražje, pri tem smo jim seveda pomagali z materialom, idejami in nasveti. Z nami je bila tudi posebna gostja, kosmatinka Ema, ki jo je pripeljala Petra Pleh in ki je pritegnila kar nekaj pozornosti.

V decembru smo dva četrtka namenili tudi igranju družabnih iger, druženja smo poimenovali Igralni četrtek. Udeleženci so lahko preizkusili naše nove družabne in namizne igre ter se pri tem seveda zabavali.

Decembrsko dogajanje smo zaključili z Grajsko žurko No. 2, ki smo jo ponovno organizirali s pomočjo osnovnošolcev OŠ Ormož. Pred skokom v praznične počitnice so si mladi vzeli čas za druženje in zabavo med grajskimi zidovi.

Skoraj istočasno je potekala otvoritev fotografske razstave Vida Voršiča Formula 1 v Kulturnem domu Ormož. Vid je z nami delil zgodbe iz zakulisja ter nam predstavil niz najboljših fotografij letošnje sezone dirk Formule 1.

 

Fotografska razstava Vida Voršiča

Fotografska razstava Vida Voršiča

Vir in foto: Mladinski center Ormož

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki Lokalno

Sorodni članki

Avtorji