Tečaj prve pomoči v Godoviču

DSC03607
20 dec2017
215

GODOVIČ – V Mladinski točki Godovič v sklopu projekta Aktivirajmo se! smo mladi aktivisti med prebivalci Godoviča izvedli anketo, v kateri smo med drugim spraševali o dogajanju v našem kraju. Mnogi so bili mnenja, da je premalo izobraževalnih predavanj, okroglih miz in delavnic, zato smo v začetku decembra organizirali obnovitveni tečaj prve pomoči. Ker je tovrstno izobraževanje namenjeno širši množici ljudi, ne glede na starost, spol in izobrazbo, smo želeli, da vabilo prejme vsak vaščan. Tako smo se odločili, da vabila pošljemo vsem gospodinjstvom v kraju, obveščali pa smo tudi preko družbenih omrežij.

Tistega sredinega popoldneva smo se razveselili 25 vedoželjnih, ki so prišli v Podružnično šolo Godovič, da bi obnovili znanje in se naučili česa novega. Organizatorji smo se razveselili velikega zanimanja in udeležbe, ki sta verjetno posledica različnih dejavnikov: zanimiva in uporabna tema, zadnji tečaj prve pomoči je bil v Godoviču pred več kot petimi leti in učinkovito obveščanje z vabili na vsak dom.

Inštruktorji so bili študenti medicine, ki v sklopu projekta Za življenje! po vsej Sloveniji pripravljajo brezplačna izobraževanja za laike. Tečaj je bil sestavljen iz teoretičnega uvoda in treh praktičnih delavnic. Na koncu triurnega tečaja so  tečajniki preko reševanja testa preverili na novo pridobljeno znanje iz nudenja prve pomoči in prejeli potrdilo o udeležbi. Udeleženci so bili zelo zadovoljni s tečajem, pohvalili so program in delo inštruktorjev. Strinjali so se, da je redno obnavljanje znanja iz nudenja prve pomoči pomembno, da si v resnični situaciji upamo pristopiti k poškodovanemu, ohranimo mirno kri in pomagamo.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice Projekti

Sorodni članki

Avtorji