ŠILA – Šolska impro liga

IMG_8971
21 dec2017
241

KAMNIKŠILA je tekmovanje srednješolskih skupin v gledaliških improvizacijah, ki že od leta 1997 spodbuja kulturno rekreacijo mladih. V okviru projekta mlade seznanja z osnovami odrske umetnosti. Aktivnosti obsegajo delavnice ter izobraževanja z domačimi in tujimi mentorji, ki so nadgrajena z možnostjo, da pridobljeno znanje in veščine pokažejo tudi z nastopom na gledališkem odru.

Gre za kombinacijo improvizirane gledališke predstave in tekmovanja, kjer imajo gledalci glavno besedo pri tem, kaj improvizatorji na odru počnejo. Sodelujejo ekipe iz različnih srednjih šol, ki so locirane po vseh koncih Slovenije, na koncu sezone pa zmaga le ena.

V petek je 15.12.2017 smo v prostorih Mladinskega centra Kotlovnice gostili štiri srednješolske ekipe, ki so se med sabo pomerile v improviziranih prizorih za katere navdih je podajalo občinstvo. Dvoboj je potekal med ekipo Gimnazije Bežigrad in Srednja vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana 1 ter Gimnazijo Poljane 1 in domačo ekipo Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Občinstvu so postregli z dobro mero humorja in unikatnimi prizori. Titulo zmagovalca sta pridobili kar dve ekipi, ekipa ”Tru Slavs” Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana 1 ter ekipa ”A pol ja? Ne?” Gimnazije Poljane 2.

Foto: Ana Hafner

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Članki

Sorodni članki

Avtorji