POTA sedaj na Društvu SKAM

21 Dec2017
754

SLOVENIJA – Z mesecem novembrom so se SKAM-u pridružili prostovoljci in prostovoljke, ki dejavno sodelujejo na Programu POTA.

Program mednarodnega skupinskega prostovoljstva POTA, ki sicer poteka že od leta 2006, je nastal kot odgovor na iskanje in želje mnogih prostovoljcev iz Slovenije, ki si želijo graditi boljši svet, ki bo temeljil na medkulturnem, medčloveškem in medverskem dialogu. Program POTA širi zavest o globalni soodgovornosti in povezuje raznolike ljudi po svetu. Z mednarodnim prostovoljstvom omogoča, da prostovoljci, gostitelji in ljudje, s katerimi stopajo v stik, sodelujejo, se učijo drug od drugega in gradijo skupnost.

Vsako leto se preko programa POTA organizira 6-8 projektov. Sprva so se vsi izvajali v tujini, sčasoma pa so udeleženci po vrnitvi domov želeli pridobljene izkušnje uporabiti tudi v domačem okolju. Do danes se je projekta udeležilo več kot 300 prostovoljcev, ki so organizirali projekte na Madagaskarju, na Jamajki ter v Angoli, Albaniji, Bosni in Hercegovini, Romuniji, Ukrajini, Braziliji, Gvajani, Južnoafriški republiki, Kirgizistanu in Vietnamu.

Program POTA bo v mesecu januarju iskal nove prostovoljce, že danes pa lahko podprete njihovo delovanje in naročite njihov KOLEDAR – preprost, praktičen in za dober namen.

Vir: Društvo SKAM

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji