Popotniško združenje Slovenije Referenca za prostovoljstvo v svetovnem merilu

27 Dec2017
1,312

MARIBOR – Popotniško združenje Slovenije, ki v Sloveniji predstavlja Mednarodno federacijo Youth Hostlov(IYHF) in katerega glavno vodilo je spodbujanje mobilnosti mladih in promocija miru preko potovanj, že dolga leta temelji na uspešnem vključevanju prostovoljcev; tako slovenskih, kot tistih iz tujine.

Popotniško združenje Slovenije je tudi ena prvih organizacij, ki je pristopila k mednarodnemu programu HI Connect, ki skrbi za vključevanje prostovoljcev v delo mladinskih prenočišč.
Spremljati rezultate in zadovoljne prostovoljce, ki se vključujejo v vse segmente našega delovanja je zagotovo veliko zadovoljstvo, a ob sami usmeritvi v aktivno vključevanje prostovoljcev nismo niti razmišljali o tem, da bomo kdaj postali referenca v svetovnem merilu.

V letu 2017, ki je tudi mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj, pa se je zgodilo prav to. Na spletni strani Svetovne turistične organizacije pri OZN je primer prostovoljstva v Popotniškem združenju Slovenije izpostavljen kot referenca na področju trajnostnega turizma, kar je veliko priznanje za dosedanje delo in spodbuda za naprej

Ob tej priložnosti želimo vsem mladinskim organizacijam in mladim nasploh ponovno predstaviti možnosti prostovoljnega dela pri Popotniškem združenju Slovenije in vas povabiti k sodelovanju. Več o prostovoljstvu pri Popotniškem združenju Slovenije pa lahko najdete na: http://www.youth-hostel.si/ 

Glede na čas, v katerem objavljamo to pomembno priznanje želimo vsem vesele božične praznike in srečno 2018.

Vir in foto: Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji