Literarni talenti

sdr
21 dec2017
245

ŠKOFJA LOKA – V MDC Blok že od konca septembra redno, vsak torek, potekajo delavnice kreativnega pisanja in odrskega pripovedovanja pod imenom Ustvarjalne črkarije. Na njih odkrivamo mlade talente in spodbujamo literarno ustvarjanje, izražanje skozi pisanje pesmi in kratkih zgodb, prek skupinskega in individualnega pisanja, raziskujemo pa tudi ljudsko slovstvo ter se učimo pripovedovanja ljudskih pravljic.

Ustvarjalne črkarije na igriv način spodbujajo mlade, da odkrivajo svoje talente na področju literature in javnega nastopanja, spodbujajo ljubezen do branja in osebnega izražanja skozi pisanje ter opogumljajo za javno nastopanje. Obenem se učimo kritično vrednotiti dela drugih, reflektirati svoja dela in sprejemati argumentirane kritike drugih.

19. decembra je v MDC Blok potekal zaključni večer zgoraj omenjenih ustvarjalnih delavnic. V svoje vrste pa smo povabili tudi udeležence programa Pum-O, ki ga tako kot program v MDC Blok izvaja Familija – izobraževalni in terapevtski center. Dogodek je povezal Ustvarjalne črkarije s projektom Pravljičarija, ki se je od septembra dalje izvajal znotraj programa Pum-O.

Na zaključnem literarnem večeru smo tako lahko slišali izbor literarnih del naših mlajših ter nekoliko starejših ustvarjalcev. Brali so vse od kratkih zgodb do daljših pripovedi in ljudskih pesmi.

Vir in foto: MDC Blok

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno Novice

Sorodni članki

Avtorji