KMCK Kompleks v preteklem letu

IMG_8089
22 dec2017
721

RAVNE NA KOROŠKEMKoroški mladinski kulturni center Kompleks je v letu 2017 organiziral preko 80 dogodkov s področja glasbe, literature, gledališča, neformalnega izobraževanja, humanistike, filma, ustvarjalnosti …

IMG_5538

Od ideje do keša. Foto: Arhiv

Poseben in vreden izpostavitve je novonastali projekt KOROŠKA, KDO SI?, s katerim v Kompleksu povezujejo različne koroške ustvarjalce, umetnike, podjetnike, glasbenike … in jih združeno predstavljajo v večdnevnem dogodku, namen katerega je promocija Koroške kot regije priložnosti in potenciala. Že več let pa izvajajo tudi festival VALTER BRANI ALTER, ki kot eden redkih festivalov alternativne glasbe na Koroškem privablja vse ljubitelje in ustvarjalce alter scene. Zasnovan je kot koncerti, športni in ustvarjalni dogodek.

Za Kompleks in Koroško širše je pomemben tudi cikel dogodkov OD IDEJE DO KEŠA, kjer se enkrat mesečno srečujejo uspešni podjetniki Koroške in širše Slovenije. S svojo zgodbo so navdih in motivacija vseh mladim, ki razmišljajo o podjetniški poti ali razvijajo svojo idejo. Projekt se uspešno izvaja v sodelovanju z Društvom mladih podjetnikov Koroške ter Ustvarjalnikom.

Vsekakor pa je nujno izpostaviti tudi izjemen ABONMA JAZZ RAVNE ter FESTIVAL SLOVENSKEGA JAZZA, ki ga Kulturno društvo drugi zvoki v soorganizaciji s Kompleksom izvajajo na Ravnah. Gre za izvrstna programa kakovostne jazz glasbe, ki v Kompleks na Koroško pripeljeta glabenike svetovnega kova, hkrati pa podpirata domače ustvarjalce, med njimi tudi najmlajše s šolo jazza. V okviru omenjenih programov je nastala tudi zgoščenka Jazzosledci Vol. 1, na katerem se nahaja avtorska skladba mladih jazzistov.

Vir in foto: Koroški mladinski kulturni center Kompleks

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Lokalno

Sorodni članki

Avtorji