Karierni sejem Sejem poklicev in izobraževanja

IMG_3212
07 dec2017
235

MARIBOR – V petek, 10. 11. 2017, se je v dvorani Tabor odvijal že drugi Karierni sejem pod naslovom Sejem poklicev in izobraževanja. Organizator sejma je bila Mestna občina Maribor v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor.

Obiskovalci, učitelji, strokovni sodelavci, mladi in njihovi starši so bili seznanjeni o različnih programih na srednjih šolah v Mariboru, ki temeljijo na tehniških poklicih, o posameznih študijskih programih na fakultetah Univerze v Mariboru in ostalih ustanovah, ki so namenjene izobraževanju. Vendar je bil sejem v prvi vrsti namenjen osnovnošolcem, ki nadaljujejo izobraževanje v srednji šoli. Poudarek je bil na tehniških poklicih, strojni tehnik, elektrotehnik, oblikovalec kovin, zidar, mizar, gozdar, turistični tehnik, kuhar in mnogi drugi poklici, saj jih gospodarstvo v Podravski regiji nujno potrebuje.
Na sejmu smo predstavili tudi delo in aktivnosti v Centru eksperimentov Maribor z namenom, da mlade navdušimo za izobraževanje različnih naravoslovnih smeri.

Vir in foto: Ekipa Centra eksperimentov Maribor

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji