Izkušnja EVS v Franciji

ula
07 dec2017
161

BEGUNJE NA GORENJSKEM – Prostovoljka Ula Papler iz Zavoda Manipura svoj EVS opravlja v organizaciji Romans International v mestu Romans Sur Isere v Franciji. Svojo vlogo v organizaciji je takole na kratko opisala:

Moje delo obsega sodelovanje z ostalimi prostovoljci v dveh organizacijah:
– Bricotheque: njihova naloga je ozaveščati ljudi, kako poceni in DO IT YOURSELF lahko renovirajo svoja stanovanja in hodnike. Ker smo v mesecu juliju gostili nekaj kratkoročnih EVS prostovoljcev iz različnih držav (Španija, Makedonija, Maroko, Slovenija in Belgija), smo skupaj prenovili 2 hodnika.
– Emmaus je organizacija, ki pomaga družinam, ki se soočajo s različnimi socialnimi problemi. Prostovoljci jim pomagamo pri razvrščanju knjig, oblačil ter ostalih stvari za pomoč družinam. Poleg tega veliko časa prezivim v pisarni organizacije, kjer jim pomagam pri administrativnih nalogah ter vodim enodnevne seminarje za mlade, ki odhajajo na EVS ali na mladinske izmenjave. V mesecu oktobru bomo gostili še zadnjo skupino prostovoljcev iz Makedonije, Španije in Belgije, s katerimi bomo skupaj ponovno pomagali Bricotheque in Emmaus.

Ula je s svojim EVS-om zelo zadovoljna. Po povratku v Slovenijo konec leta si želi nadaljevati s prostovoljskim delom.

Vir in foto: Zavod Manipura

 

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Novice

Sorodni članki

Avtorji