EVS izkušnja Od "tega še nisem počela" do filmske mojstrice

27 Dec2017
972

MARIBOR – V Popotniškem združenju Slovenije v letu 2017 prvič gostimo EVS prostovoljko, ki prihaja iz Ukrajine. Projekt, ki smo ga prijavili, smo poimenovali “Write, record, promote“, katerega glavni namen je bil pridobitev kompetenc na področju pisanja ERASMUS + projektov in izdelave kratkih filmov za promocijo mobilnosti mladih.

bty

Vir: Popotniško združenje Slovenije

 

V spomladanskih in poletnih mesecih je tako Yana Volovych, EVS prostovoljka pri Popotniškem združenju Slovenije, obiskala vrsto mladinskih prenočišč, ki delujejo v okviru mednarodne mreže mladinskih prenočišč IYHF in ki so nepogrešljiva infrastruktura za spodbujanje mladinske mobilnosti in mladinskega dela.
Yana Volovych je sicer že delala kot novinarka, vendar vedno v ekipi s snemalcem in je prišla v Slovenijo brez praktičnih znanj o samem snemanju in montaži.
Ob pomoči ekipe www.dostop.si, ki deluje v okviru Študentske organizacije Univerze v Mariboru in kasnejši pomoči lokalnih TV postaj je postala Yana Volovych mojstrica izdelave kratkih filmov, s katerimi promoviramo mobilnost mladih, našo organizacijo in seveda program Erasmus +, ki je Yani omogočil nova znanja, s katerimi bo lažje nadaljevala svojo življenjsko pot po zaključenem projektu.

Screenshot_20171224-174652
Njene kreacije lahko spremljate na Youtube kanalu Popotniškega združenja Slovenije: https://www.youtube.com/channel/UCE9wtawzBvkL5x3bH1cvh0w

Ta projekt ponovno dokazuje, kako lahko EVS spremeni življenje mladi osebi in koliko znanj in kompetenc lahko v enem letu pridobi.

Še danes mi odzvanja njen prvi stavek, ko je bila soočena s programom za montažo filmov “tega še nisem počela” in njen žalosten obraz ob razmišljanju, da tega ne bo nikdar zmogla. A filmčki, ki jih je ustvarila dokazujejo ravno obratno. Z dovolj volje, energije in zagnanosti se da narediti praktično vse.

Vir: Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije

Foto: Popotniško združenje Slovenije

Natisni stran Natisni stran

Kategorije Aktualno Novice

Sorodni članki

Avtorji